Sočne makove kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Sočne makove kroglice so nastale kot produkt recikliranja enostavnega makovega peciva. Ko spečem to pecivo, običajno porežem robove in prihranim nekaj kosov biskvita, ki jih kasneje predelam v te slastne kroglice. Tako v kratkem času naredim 2 popolnoma različni zadevi, ki imata različen okus, skupno glavno sestavino mak ter bolezen, da jih vedno hitro zmanjka.

Sočne makove kroglice – pripomočki:

  • večja posoda
  • žlica
  • mikser
  • klasični pekač
  • peki papir

Sočne makove kroglice – sestavine:

Sestavine so za približno 30 kroglic.

Sestavine za makov biskvit:

  • 2 jajci
  • 2 jogurtova lončka kristalnega sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jogurtova lončka mleka
  • 1,5 jogurtovega lončka olja
  • 2 jogurtova lončka bele gladke moke
  • 1 pecilni prašek (ali soda bikarbona)
  • 1 jogurtov lonček mletega maka

Sočne makove kroglice – postopek:

Najprej spečemo makov biskvit. V posodo ubijemo 2 celi jajci, dodamo 2 jogurtova lončka kristalnega sladkorja in 1 vanilin sladkor. Penasto umešamo z električnim mikserjem, da zmes lepo naraste. Nato dodamo 2 jogurtova lončka mleka in 1,5 jogurtovega lončka olja. Mešamo in postopoma dodajamo 2 jogurtova lončka bele gladke moke, ki smo ji primešali 1 pecilni prašek (ali 1 žličko sode bikarbone). Nato dodamo še 1 jogurtov lonček mletega maka in premešamo. Enostavno makovo pecivo pečemo dobrih 25 minut na 180 stopinj Celzija (klasična pečica).

Ohlajen makov biskvit z rokami nadrobimo v posodo.

Dodamo 2 žlici marelične marmelade in 1 žlico čokoladnega namaza. Namesto čokoladnega namaza lahko uporabimo tudi čokoladno marmelado – domačo nutello.

Vse skupaj dobro premešamo in po potrebi dodamo še kakšno žlico pomarančnega soka.

Iz mase oblikujemo krogice. Velikost naj bo takšna kot na sliki.

Sočne makove kroglice lahko zložimo v majhne papirnate skodelice ali jih zložimo na pladenj in postrežemo.

Prijetno sladkanje!

Kroglice so majhni sladki grehi, ki se jim zares težko upremo. Ker jih bo zagotovo hitro zmanjkalo, lahko pripravite še:

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.1]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor