Sočne jagode s skuto
Okusne, sladke, rdeče jagode. Ko pomislimo nanje se nam pocedijo sline. Uporabljamo jih za pripravo sladic in peciv. Ne samo, da so okusne, so tudi zelo zdrave. Vsebujejo veliko vitamina C, ki krepi imunski sistem. V jagodah je prisoten tudi vitamin A, vitamin B kopleks in folna kislina.
Tokrat vam predstavljam recept, kako pripraviti sočne jagode s skuto.
Sočne jagode s skuto – pripomočki:
- sekljalnik
- žlica
- posoda za mešanje
- desertni kozarec
Sočne jagode s skuto- sestavine:
(za 2 osebi)
- 200 g jagod
- 2 žlici sladkorja
- 200 g nepasirane skute
- 12 celih jagod za dekoracijo ( število odvisno od velikosti jagod)
Sočne jagode s skuto – postopek:
Jagode operemo in očistimo.
Oprane jagode stresemo v sekljalnik in jih spasiramo. Jagode lahko spasiramo na hitro, da vmes ostanejo koščki jagod. Lahko pa jih spasiramo v celoti, da nastane kaša.
Po tem, ko smo jagode (poljubno grobo oziroma fino) spasirali, jih prelijemo v posodo, za mešanje. Jagodam dodamo 2 žlici sladkorja in skuto. Nato pa vse sestavine dobro premešamo skupaj, da nastane enotna.
Jagode, ki smo jih zmešali s skuto prelijemo v desertni kozarec in na vrhu okrasimo z jagodami, ter postavimo v hladilnik, da se ohladi.
Sladico postrežemo dobro ohlajeno, zato naj bo v hladilniku nekoliko dlje.
Takšna sladica se odlično prileže v poletnih mesecih, saj je tudi osvežilna. Postrežemo jo lahko kadarkoli. Ob kosilu, kot sladico, ali pa za malico. Jagode s skuto lahko pojemo tudi kot lahek obrok za večerjo.
Pa dober tek!