Sočen mangov kolač
Print Friendly, PDF & Email

Ali obožujete sočen in sladek okus manga? Na preprost način si lahko pripravite sočen mangov kolač s hrustljavo pomarančno skorjico. Sreča za nas je, da je mango dosegljiv skozi celo leto, zato si lahko sočen mangov kolač privoščimo tako poleti kot tudi pozimi.

socen-mangov-kolac-11

Pripomočki za pripravo – mangov kolač:

  • okrogel pekač premera 24 cm
  • tehtnica
  • električni mešalnik
  • pečica
  • večja posoda
  • ožemalnik
  • žlica
  • čajna žlička
  • skodelica
  • nož
  • deska za rezanje

Sestavine za pripravo – mangov kolač:

  • 1 zrel mangosocen-mangov-kolac-1
  • 1 pomaranča
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100 g masla
  • 75 g sladkorja
  • 1 žlica pomarančne lupinice
  • 2 jajci
  • 125 g bele gladke moke
  • 5 žličk sladkorja za preliv

Postopek priprave – mangov kolač:

Okroglemu pekaču namažemo z maslom dno in stranico ter ga postavimo na stran.

socen-mangov-kolac-3

Pečico segrejemo na 170 °C. Nato olupimo mango, mu odstranimo koščico in ga narežemo na drobne koščke.

socen-mangov-kolac-5

V večji posodi posodi zmešamo maslo, pomarančno lupinico in sladkor. Ko je zmes dobro premešana, ji dodamo jajci in ponovno dobro zmešamo z električnim mešalnikom.

socen-mangov-kolac-4

Nato postopamo med mešanjem dodajamo belo moko in pecilni prašek. Na koncu primešamo še koščke manga.

socen-mangov-kolac-6

Dobljeno zmes prelijemo v namaščen pekač in postavimo v vnaprej ogreto pečico za 40 do 50 minut.

socen-mangov-kolac-7

Med peko si pripravimo pomarančni sirup, in sicer najprej ožamemo polovico pomaranče in sok prelijemo v skodelico. Pomarančnemu soku dodamo 5 žličk sladkorja in dobro premešamo.

socen-mangov-kolac-8

Po 40. minutah preverimo, če je kolač že pečen. To preverimo tako, da vanj potisnemo nabodalo, ki mora ostati suho, ko ga izvlečemo, skorja kolača pa lepe zlatorjave barve. Ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice in po vrhu prepikamo z nabodalom. Z žlico po vrhu mangovega kolača prelijemo pomarančni sirup, ki bo naredil skorjico hrustljavo, ko se bo le-ta ohladila.

socen-mangov-kolac-2

Ko je mangov kolač  ohlajen, ga ob robu obrežemo z ostrim nožem in odpremo pekač, da odstranimo stranico. Kolač nato z lopatico prestavimo na leseno desko ali pladenj, kjer ga lahko varno razrežemo na kose in ponudimo gostom. Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3.3]

Dodaj odgovor