Snežene čokoladno – kokosove kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Snežene čokoladno kokosove kroglice so božanskega okusa kot tudi videza. Sočna notranja krema se kar topi v ustih in v sozvočju z oblito čokolado ustvarja resnične užitke.

Pripomočki za snežene čokoladno – kokosove kroglice:

  • papir za peko
  • pladenj

Sestavine za snežene čokoladno – kokosove kroglice:

Za 45 do 50 kroglic:

Bela notranjost:

  • 150 g riccote
  • 150 g mascarpone
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g kokosa
  • 50 g mletih mandljev (lešnikov)
  • 1 žlica ruma (opcijsko)

Preliv:

  • 300 g temne čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • 2 žlici kokosove moke za posip

Postopek za snežene čokoladno – kokosove kroglice:

Vse sestavine za “belo notranjost” damo skupaj v posodo (riccoto, mascarpone, sladkor v prahu, vanilin sladkor, mlete mandlje ali lešnike ter rum) in dobro premešamo. Dobiti moramo kompaktno zmes, ki bo ohranila obliko, ko bomo iz nje delali kroglice. Če je masa premehka, dodamo še malo kokosa ali mletih mandljev. Nato maso vsaj za 1 uro postavimo v hladilnik. Ko je dobro ohlajena iz nje oblikujemo kroglice v velikosti manjšega oreha in jih polagamo na pladenj, na katerega smo položili papir za peko.

Kroglice dobro ohladimo, drugače so bodo topile in packale, ko jih bomo pomakali v čokolado. Potrebujejo vsaj 3 do 4 ure v hladilniku, najbolje je, da jih pustimo ohlajati čez noč. Ko so dobro ohlajene nad paro stopimo čokolado s sladko smetano in s pomočjo vilice pomakamo vsako kroglico posebej v stopljeno čokolado ter odlagamo nazaj na pladenj.

Dokler je čokolada še mehka, jih posujemo z malo kokosove moke, da dobimo videz snežink na kroglicah.

Sedaj snežene čokoladno – kokosove kroglice damo še zadnjič ohladiti, da se čokolada strdi in nato jih lahko takoj postrežemo. Prav tako pa jih lahko imamo shranjene v hladilniku tudi do tedna dni ali še kak dan več.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor