Slastni čokoladni cookiji
Kdo pravi, da lahko piškote pripravljamo le ob božičnih praznikih? Čokoladni cookiji so enostavni za pripravo in jih lahko pripravimo na zalogo.
Slastni čokoladni cookiji – pripomočki:
- večja skleda
- tehtnica
- pečica
- papir za peko
- pekač
- deska za rezanje
- nož
Slastni čokoladni cookiji – sestavine:
(za približno 80 kosov)
- 180 g masla
- 160 g sladkorja
- 2 jajci
- 350 g moke
- 1/2 pecilnega praška
- 120 g mletih orehov
- 200 g čokoladnih koščkov
- 1 vanilijev sladkor
Slastni čokoladni cookiji – postopek:
Iz masla (če je le možno, naj ne bo iz hladilnika, ampak naj ima sobno temperaturo), sladkorja, jajc, moke, pecilnega praška, vanilijevega sladkorja, orehov in čokoladnih koščkov zamesimo testo.
Pazimo, da se čokoladni koščki ne raztopijo med gnetenjem, zato jih lahko dodamo proti koncu gnetenja.
Maso za vsaj pol ure postavimo v hladilnik. V tem času ogrejemo pečico na 180 °C in pekač obložimo s papirjem za peko.
Oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Velikost kroglic je lahko poljubna, vendar pazimo, da so na enem pekaču približno enako velike, da se bodo enakomerno spekle.
Pečemo jih približno 10 – 15 minut, da dobijo zlato-rjavo barvo.
Čokoladni cookiji lahko v pločevinasti posodi počakajo tudi mesec dni, če ne bodo prej zmanjkali. 🙂
Naj vam teknejo !