Slastne pečene banane s cimetom v 5 minutah
Print Friendly, PDF & Email

Le kaj je boljšega od odličnega deserta, pripravljenega v zgolj 5 minutah? Zveni kot kakšna šala, vendar ni! Če jih še niste poskusili, vam svetujem, da jih vsaj enkrat naredite. Morda bo to prvič, da ste jih pripravili, toda zagotavljam, da ne bo zadnjič. 🙂

Slastne pecene banane s cimetom v 5 minutah

Slastne pečene banane s cimetom v 5 minutah – pripomočki za pripravo:

  • ponev
  • lopatica za obračanje

Slastne pečene banane s cimetom v 5 minutah – sestavine za pripravo:

Za 2 osebi:

  • 2 banani
  • 2 jušni žlici masla
  • pol čajne žličke cimeta (ni nujno)
  • pol zamaška ruma (ni nujno)
  • 2 jušni žlici kokosovega sladkorja ali rjavega sladkorja ali domačega medu
  • nekaj žlic vaniljevega sladoleda

Slastne pečene banane s cimetom v 5 minutah – priprava:

Banani olupimo in prerežemo na pol. V ponvi segrejemo maslo in dodamo sladkor. Mešamo, dokler ne karamelizira. Dodamo še cimet. Nato na to položimo polovice banan.

Slastne pecene banane s cimetom v 5 minutah

Banane pečemo minuto ali dve in obrnemo na drugo stran. Tu lahko dodamo tudi rum, s katerim prelijemo banane, ni pa nujno. Moja ponev je malo premajhna in banane so bile prezrele. Bolje je, če ostanejo v kosu, ampak nič hudega tudi, če gredo na pol, saj so takoooo slastne, da jih zmanjka v trenutku.

Slastne pecene banane s cimetom v 5 minutah

Pečene banane so torej res pripravljene v 5 minutah. Postrežemo jih na krožnik, prelijemo z “omako” iz ponve in postrežemo z vaniljevim sladoledom. Uživamo v toplo-hladni sladici.

Slastne pecene banane s cimetom v 5 minutah

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor