Slastne jabolčne kocke
Jabolka so zelo okusen sadež, poln vitaminov, katera lahko vključimo kot dodatek različnim sladicam. Njihova sočnost in okusnost dodasta tisto piko na i vsaki sladici. Slastne jabolčne kocke poleg jabolk vsebujejo tudi pšenični zdrob. Priprava slastnih jabolčnih kock pa je povsem enostavna, saj sestavine odmerjamo z jogurtovim lončkom. Slastne jabolčne kocke so tako okusne in sočne, da se jim boste težko uprli.
Slastne jabolčne kocke – pripomočki:
- jogurtov lonček (180 g)
- jedilna žlica
- 2 srednje veliki plastični posodi
- električni mešalec
- lupilec za sadje ali nož
- ribežen
- plastična skleda
- pekač velikosti 36 x 25 cm
- pečica
- nožek ali lupilec sadja
Slastne jabolčne kocke – sestavine
Za prvo plast:
- 2 jogurtova lončka gladke moke
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 2 jajci
- 1 jogurtov lonček pšeničnega zdroba
- 1 jogurtov lonček olja
- 1 pecilni prašek
Za nadev:
- 5 večjih jabolk
- cimet
- 1-2 žlici ruma (po želji)
- 6 žlic sladkorja ali manj
Za preliv:
- 400 g kisle smetane
- 3 jajca
- 250 g margarine
In še:
- margarina za namastitev pekača
Slastne jabolčne kocke – postopek:
Jajca, sladkor in pšenični zdrob penasto umešamo skupaj ter nato dodamo še olje ter moko, pomešano z pecilnim praškom. Dobimo gosto maso.
Maso z lopatko razporedimo po namazanem pekaču.
Jabolka dobro olupimo, operemo pod tekočo vodo, jih naribamo ter dodamo cimet, sladkor in rum po okusu. Vse sestavine dobro premešamo z jedilno žlico.
Po masi z jedilno žlico razdelimo nadev in ga lepo poravnamo.
Na koncu naredimo še vrhnjo plast, ki je narejena iz kisle smetane, jajc in margarine. Ko vse skupaj dobro zmiksamo skupaj, vrhnjo plast prelijemo po vrhu jabolk.
Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo v navadni pečici (brez ventilacije) 45- 50 minut, oz. dokler pecivo ni pečeno. Pečenost preverimo z zobotrebcem.
Pecivo ohladimo na sobni temperaturi.
Dober tek.