Slastne jabolčne kocke
Print Friendly, PDF & Email

Jabolka so zelo okusen sadež, poln vitaminov, katera lahko vključimo kot dodatek različnim sladicam. Njihova sočnost in okusnost dodasta tisto piko na i vsaki sladici. Slastne jabolčne kocke poleg jabolk vsebujejo tudi pšenični zdrob. Priprava slastnih jabolčnih kock pa je povsem enostavna, saj sestavine odmerjamo z jogurtovim lončkom. Slastne jabolčne kocke so tako okusne in sočne, da se jim boste težko uprli.

Slastne jabolčne kocke

 

Slastne jabolčne kocke – pripomočki:

  • jogurtov lonček (180 g)
  • jedilna žlica
  • 2 srednje veliki plastični posodi
  • električni mešalec
  • lupilec za sadje ali nož
  • ribežen
  • plastična skleda
  • pekač velikosti 36 x 25 cm
  • pečica
  • nožek ali lupilec sadja

Slastne jabolčne kocke – sestavine

Za prvo plast:

  • 2 jogurtova lončka gladke moke
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 jogurtov lonček pšeničnega zdroba
  • 1 jogurtov lonček olja
  • 1 pecilni prašek

Za nadev:

  • 5 večjih jabolk
  • cimet
  • 1-2 žlici ruma (po želji)
  • 6 žlic sladkorja ali manj

Za preliv:

  • 400 g kisle smetane
  • 3 jajca
  • 250 g margarine

In še:

  • margarina za namastitev pekača

Slastne jabolčne kocke – postopek:

Jajca, sladkor in pšenični zdrob penasto umešamo skupaj ter nato dodamo še olje ter moko, pomešano z pecilnim praškom. Dobimo gosto maso.

Slastne jabolčne kocke 1

Maso z lopatko razporedimo po namazanem pekaču.

Slastne jabolčne kocke 1

Jabolka dobro olupimo, operemo pod tekočo vodo, jih naribamo ter dodamo cimet, sladkor in rum po okusu. Vse sestavine dobro premešamo z jedilno žlico.

Slastne jabolčne kocke 3

Po masi  z jedilno žlico razdelimo nadev in ga lepo poravnamo.Slastne jabolčne kocke 4

Na koncu naredimo še vrhnjo plast, ki je narejena iz kisle smetane, jajc in margarine. Ko vse skupaj dobro zmiksamo skupaj, vrhnjo plast prelijemo po vrhu jabolk.

Slastne jabolčne kocke 6

Slastne jabolčne kocke 6

Pečico segrejemo na 180 °C in pečemo v navadni pečici (brez ventilacije) 45- 50 minut, oz. dokler pecivo ni pečeno. Pečenost preverimo z zobotrebcem.

Slastne jabolčne kocke 7

Pecivo ohladimo na sobni temperaturi.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor