Skutin cheesecake s hruškami
Skutin cheesecake s hruškami je bila na hitro izbrana sladica. Želela sem pripraviti nekaj sladkega za zadnji delovni dan pri trenutnem delodajalcu, na željo sodelavke nekaj skutinega. Ker se mi skuta sama po sebi zdi pusta sem se odločila, da jo bom popestrila s hruškami. Verjemite mi, da je nastalo nekaj božanskega, svežega in okusnega. Skratka, slastna kombinacija za razvajanje brbončic!
Pripomočki za pripravo skutinega cheesecake – a s hruškami:
- pekač (premer 22 cm)
- papir za peko
- posode za mešanje
- mikser
- ponev
- nož
- rezalna deska
Sestavine za pripravo skutinega cheesecake – a s hruškami:
- 200 g petit piškotov
- 50 g mandljev
- 80 g masla
- 500 g skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 400 g hrušk
- 1 žlica meda
- 1 žlica limoninega soka
- 1 žlica masla
- 200 ml smetane za stepanje
Postopek priprave skutinega cheesecake – a s hruškami:
V mikserju bomo zmleli piškote in mandlje. Lahko uporabimo tudi druge piškote vendar svetujem petit, ker niso tako sladki.
Na ognju bomo stopili maslo.
Medtem, ko pustimo maslo, da se stopi lahko pripravimo pekač. Vanj damo izrezan papir za peko. Jaz ga vedno uporabim zato, da ne poškodujem pekača.
Stopljeno maslo bomo premešali s zmletimi piškoti. Maso dobro premešamo in jo damo v pekač. Vse skupaj nekoliko potlačimo, z rokami ali s pomočjo kozarca, da nastane kompaktna podlaga. Pekač pustimo počivati v hladilniku 30 minut.
Sedaj se bomo lotili hrušk. Le te očistimo in olupimo ter jih zrežemo na majhne kose.
Hruškam bomo dodali med, limonin sok in žlico masla. Vse skupaj pokrijemo s pokrovom in kuhano, na zmernem ognju, 15 minut.
Ko so hruške kuhane jim pustimo, da se ohladijo. Če se vam mudi jih lahko za nekaj minut postavite na balkon, pozimi seveda 🙂
V posodi bomo zmešali skuto in sladkor v prahu.
Mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.
Skuti bomo sedaj dodali ohlajene hruške.
Dobro premešamo, da umešamo vse hruške.
Na koncu dodamo še stepeno smetano in počasi in zelo na rahlo jo umešamo skuti.
Sedaj bomo z narejeno maso pokrili piškote, ki so se ohlajali v hladilniku. Maso stresemo v pekač in s pomočjo kuhalnice namažemo piškotno plast.
Skutin cheesecake s hruškami je sedaj pripravljen. Pustimo ga počivati približno 3 ure v hladilniku in serviramo.
Dober tek!