Sadni kaneloni
Palačinke lahko cvremo ali pečemo, poigravamo pa se lahko tudi z nadevi. Ocvrte palačinke ponavadi pripravimo s slanimi nadevi, tokrat pa vam predstavljam recept za ocvrte palačinke s sadnim nadevom. Izbirate lahko med jabolčnim in pomarančnim nadevom, najbolje pa je pripraviti kar oba. Posebnost sadnih kanelonov je tudi kokosova moka, ki jo uporabimo namesto drobtin pri paniranju.
Sadni kaneloni – pripomočki:
- nož in deska za rezanje
- ribežen
- žlica
- žlička
- vilice
- krožnik
- dve skledici
- kozica
- cedilo
Sadni kaneloni – sestavine:
jabolčni nadev
- 2 palačinki
- 1 jabolko
- malo mletega cimeta
- suhe brusnice
- žlička sladkorja
pomarančni nadev
- 2 palačinki
- 1 manjša pomaranča (lahko tudi mandarine)
- žlica sladkorja
potrebujemo še:
- jajce
- kokosovo moko
- olje za cvrtje
- sladkor v prahu
Sadni kaneloni – postopek:
Po najljubšem receptu spečemo palačinke. Odlične recepte za pripravo le – teh najdete tudi tukaj: palačinke.
Za jabolčne kanelone, najprej olupimo in naribamo jabolko. Pustimo nekaj časa, da se izloči tekočina, nato pa ga ožamemo z roko. Ožeto jabolko sladkamo. Čeprav so jabolka že sama po sebi sladka, se v palačinki sladkoba izgubi in jih je potrebno vsaj malo sladkati. Dodamo še noževo konico mletega cimeta in nekaj suhih brusnic.
Za pomarančni nadev olupimo pomarančo in odstranimo bele dele, ki grenijo. Pomarančo narežemo na manjše kocke. V manjši kozici razpustimo sladkor. Dodamo koščke pomaranče in premešamo, da se jih oprime sladkorni sirup.
Na palačinko položimo nadev.
Levi in desni rob palačinke zavihamo navznoter, nato pa zvijemo.
Tako pripravljen zvitek pomočimo v jajce, ki smo ga prej razžvrkljali in povaljamo v kokosovi moki. Kanelon na hitro ocvremo v vročem olju – le nekaj trenutkov na vsaki strani. Pazimo, da ne cvremo predolgo. Ocvrte kanelone polagamo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.
Ponudimo še vroče kanelone, ki jih pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.
Naj vam teknejo!