Sadni kaneloni
Print Friendly, PDF & Email

Palačinke lahko cvremo ali pečemo, poigravamo pa se lahko tudi z nadevi. Ocvrte palačinke ponavadi pripravimo s slanimi nadevi, tokrat pa vam predstavljam recept za ocvrte palačinke s sadnim nadevom. Izbirate lahko med jabolčnim in pomarančnim nadevom, najbolje pa je pripraviti kar oba. Posebnost sadnih kanelonov je tudi kokosova moka, ki jo uporabimo namesto drobtin pri paniranju.
sadni-kaneloni

Sadni kaneloni – pripomočki:

  • nož in deska za rezanje
  • ribežen
  • žlica
  • žlička
  • vilice
  • krožnik
  • dve skledici
  • kozica
  • cedilo

Sadni kaneloni – sestavine:

jabolčni nadev

  • 2 palačinki
  • 1 jabolko
  • malo mletega cimeta
  • suhe brusnice
  • žlička sladkorja

pomarančni nadev

  • 2 palačinki
  • 1 manjša pomaranča (lahko tudi mandarine)
  • žlica sladkorja

potrebujemo še:

  • jajce
  • kokosovo moko
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu

Sadni kaneloni – postopek:

Po najljubšem receptu spečemo palačinke. Odlične recepte za pripravo le – teh najdete tudi tukaj: palačinke.

Za jabolčne kanelone, najprej olupimo in naribamo jabolko. Pustimo nekaj časa, da se izloči tekočina, nato pa ga ožamemo z roko. Ožeto jabolko sladkamo. Čeprav so jabolka že sama po sebi sladka, se v palačinki sladkoba izgubi in jih je potrebno vsaj malo sladkati. Dodamo še noževo konico mletega cimeta in nekaj suhih brusnic.

sadni-kaneloni

Za pomarančni nadev olupimo pomarančo in odstranimo bele dele, ki grenijo. Pomarančo narežemo na manjše kocke. V manjši kozici razpustimo sladkor. Dodamo koščke pomaranče in premešamo, da se jih oprime sladkorni sirup.

sadni-kaneloni

Na palačinko položimo nadev.

sadni-kaneloni

Levi in desni rob palačinke zavihamo navznoter, nato pa zvijemo.

sadni-kaneloni

Tako pripravljen zvitek pomočimo v jajce, ki smo ga prej razžvrkljali in povaljamo v kokosovi moki. Kanelon na hitro ocvremo v vročem olju – le nekaj trenutkov na vsaki strani. Pazimo, da ne cvremo predolgo. Ocvrte kanelone polagamo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.

sadni-kaneloni

Ponudimo še vroče kanelone, ki jih pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

sadni-kaneloni

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor