Rocherjevi rjavčki
Kdor ne pozna rjavčkov oz. browniev – to je tipično ameriško pecivo, zmagoslavje čokolade. Mehki, da bolj se ne da in zelo preprosti za pripravit. Obstaja veliko vrst rjavčkov in če maš doma veliko Ferrero Rocher kroglic, se takoj pojavi ideja in rocherjevi rjavčki so tu!
Pripomočki za pripravo rochejevih rjavčkov
• skleda
• kuhalnica
• 2 kozici
• tehtnica
• pekač (25 x 21 cm) in peki papir
Sestavine za pripravo rochejevih rjavčkov
• 230 g masla
• 170 g sladkorja
• 35 g kakava v prahu
• ščepec soli
• 4 jajci
• 160 g moke
• 50 g lešnikov
• 1 žlička pecilnega praška
• 200 g čokolade
Postopek za pripravo rocherjevih rjavčkov
Najprej prižgemo pečico na 180 °C, da se segreje medtem, ko pripravimo ostale stvari. Pekač 25cm x 21cm, namastimo ali pa oblečemo s peki papirjem.
Na vodni sopari stopimo nakockana maslo kakav, sladkor in čokolado, ko se stopijo jih večkrat premešamo, da se ohladijo.
Grobo sesekljamo lešnike in jih damo na stran.
V skledo damo dobljeno čokoladno zmes in jajca ter mešamo hitro.
Dodamo moko in pecilni prašek, ki smo ju presejali, mešamo hitro in močno, da dobimo homogeno zmes.
Zmes zlijemo v pekač, zravnamo in dodamo Ferrero Rocherje in jih malo potisnemo v maso za rjavčke.
Pečemo jih 30 minut na 160 °C.
Browniji so notri mehki in vlažni, zunaj imajo hrustljavo skorjico, postrežemo jih lahko s kozarcem mleka ali kave.
Dober tek!