Rocherjevi rjavčki
Print Friendly, PDF & Email

Kdor ne pozna rjavčkov oz. browniev – to je tipično ameriško pecivo, zmagoslavje čokolade. Mehki, da bolj se ne da in zelo preprosti za pripravit. Obstaja veliko vrst rjavčkov in če maš doma veliko Ferrero Rocher kroglic, se takoj pojavi ideja in rocherjevi rjavčki so tu!

Rocherjevi rjavčki

Pripomočki za pripravo rochejevih rjavčkov

• skleda
• kuhalnica
• 2 kozici
• tehtnica
• pekač (25 x 21 cm) in peki papir

Sestavine za pripravo rochejevih rjavčkov

Rocherjevi rjavčki 230 g masla
• 170 g sladkorja
• 35 g kakava v prahu
• ščepec soli
• 4 jajci
• 160 g moke
• 50 g lešnikov
• 1 žlička pecilnega praška
• 200 g čokolade

Postopek za pripravo rocherjevih rjavčkov

Najprej prižgemo pečico na 180 °C, da se segreje medtem, ko pripravimo ostale stvari. Pekač 25cm x 21cm, namastimo ali pa oblečemo s peki papirjem.

Na vodni sopari stopimo nakockana maslo kakav, sladkor in čokolado, ko se stopijo jih večkrat premešamo, da se ohladijo.

Rocherjevi rjavčki

Grobo sesekljamo lešnike in jih damo na stran.

Rocherjevi rjavčki

V skledo damo dobljeno čokoladno zmes in jajca ter mešamo hitro.

Rocherjevi rjavčki

Dodamo moko in pecilni prašek, ki smo ju presejali, mešamo hitro in močno, da dobimo homogeno zmes.

Rocherjevi rjavčki

Rocherjevi rjavčki

Zmes zlijemo v pekač, zravnamo in dodamo Ferrero Rocherje  in jih malo potisnemo v maso za rjavčke.

Rocherjevi rjavčki

Pečemo jih 30 minut na 160 °C.

Rocherjevi rjavčki

Browniji so notri mehki in vlažni, zunaj imajo hrustljavo skorjico, postrežemo jih lahko s kozarcem mleka ali kave.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor