Robidova rolada z vanilijevo kremo
Robidova rolada je osvežilna sladica primerna za poletje. Je enostavna za pripravo in je hitro narejena. Je zelo dobra in je tako rahla, da se kar topi v ustih. Piko na i doda vanilijeva krema in slastne robide.
Robidova rolada z vanilijevo kremo – pripomočki:
- velik pekač od pečice
- kuhinjski robot ali ročni mešalec
- skleda
- lopatica za mešanje
- žlica
- peki papir
- kuhinjska servieta
Robidova rolada z vanilijevo kremo – sestavine:
Za biskvit
- 5 jajc
- 100 g sladkorja
- 100 g moke
- 1 vanilijev sladkor
- žlica pecilnega praška
Za nadev
- 120 ml sladke smetane
- žlica vaniljeve arome
- 175 g svežih robid
Robidova rolada z vanilijevo kremo – priprava:
Pečico prižgemo na 200 °C, da se med pripravo segreje. Najprej ločimo beljake in rumenjake ter iz beljakov stepemo sneg.
Nato posebej penasto zmešamo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor.
V posebni skledi zmešamo moko s pecilnim praškom.
Moko s pecilnim praškom dodamo k rumenjakovi zmesi in dobro premešamo. Na koncu še v maso rahlo vmešamo sneg iz beljakov.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno porazdelimo testo za biskvit. Pečemo približno 10 minut.
Ko je pečena, jo položimo na kuhinjsko servieto, ki smo jo poprej malo navlažili in odstranimo peki papir. Rolado zvijemo v servieto in jo pustimo, da se ohladi.
Ko je rolada že skoraj ohlajena, pripravimo kremo. Stepemo sladko smetano in v njo med stepanjem dodamo vanilijevo aromo.
Robide očistimo in jih operemo.
Na ohlajeno rolado najprej namažemo vaniljevo kremo in na njo posujemo robite. Na koncu rolado zvijemo nazaj in jo poljubno okrasimo.
Naj vam tekne!