Rezine z mascarpone kremo in čokoladnimi indijančki
Print Friendly, PDF & Email

Rezine z mascarpone kremo in čokoladnimi indijančki so prav posebna sladica, kajti v kremi skrivajo prav posebno slastne čokoladne poljubčke. Rdeč preliv želatine pa jih naredi še posebno zapeljive.

Rezine z mascarpone kremo in čokoladnimi indijančki – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za mešanje
  • električni mešalec
  • žlica
  • lonček
  • kozica
  • pekač 30 x 16 cm
  • peki papir

Rezine z mascarpone kremo in čokoladnimi indijančki – sestavine:

Pekač mere 30 x 16 cm

Biskvit:

  • 3 jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 žlica olja
  • 1 zvrhana žlica nesladkanega kakava
  • 3 žlice gladke moke
  • 1/2 vrečice pecilnega praška

Krema:

  • 750 ml sladke smetane za stepanje
  • 600 g mascarpone                                     
  • 2 vrečki želatina fix (2 x 20 g)
  • pomarančna aroma
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 13 do 15 čokoladnih indijančkov oz. čokoladnih poljubčkov (izberemo tiste s temno čokolado)

Preliv:

  • 1 vrečica rdečega preliva za torte
  • 220 ml vode
  • 2 žlici sladkorja

Rezine z mascarpone kremo in čokoladnimi indijančki – postopek:

Najprej se lotimo peke biskvita. V posodo ubijemo jajca, dodamo sladkor in olje ter vse skupaj temeljito premešamo. Nato dodamo kakav in moko s pecilnim in ponovno temeljito premešamo.Maso vlijemo v pekač in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija cca. 17 minut klasične peke. Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.Lotimo se čokoladnih indijančkov oz. čokoladnih poljubčkov in jim z nožem odrežemo piškotno dno.Sladko smetano stepemo, da postane gosta in kompaktna, nato dodamo mascarpone, pomarančno aromo in želatino fix in premešamo, da krema postane gosta in trda.

Nasvet
Namesto pomarančne arome lahko dodamo limonin sok in naribano limonino lupinico – izberemo bio limone. Še boljše bi bilo s pomarančnim sokom in pomarančno lupinico, vendar je zelo težko dobiti bio pomaranče.
Na koncu primešamo še sladkor v prahu.Z eno tretjino kreme premažemo biskvit in po kremi razporedimo čokoladne indijančke, ki jih rahlo stisnemo v kremo.Nato s preostalo kremo prekrijemo čokoladne indijančke in zapolnimo ves prazen prostor.Preliv za torte naredimo točno tako kot velevajo navodila na vrečici, s to razliko, da dodamo malo manj vode kot piše v navodilu. Kuhan žele ohladimo do mlačnega in ga prelijemo čez kremo po vsej površni.

Ideja
V sezoni svežega sadja, kot so jagode, maline, borovnice …, lahko namesto tortnega preliva naredimo prav posebno slasten sadni preliv. Pri kuhanju sadnega preliva prav tako uporabimo preliv za torte, da se bo lepo strdil.
Sladica naj odleži v hladilniku vsaj nekaj ur, še bolje čez noč. Razrežemo jo z nazobčanim nožem.Veselo sladkanje!

 

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor