Rezine z babičino slivovo marmelado in orehi
Print Friendly, PDF & Email

Če rečem babičina slivova marmelada, pri nas doma takoj vedo kakšno marmelado mislim. To je slivova marmelada, ki so jo naše babice naredile najboljšo. Njena struktura je gosta, lepljiva kot smola in vsebuje še lupinico sliv. Če pa dodamo še orehe, pričaramo nadvse slastne rezine z babičino slivovo marmelado in orehi.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-13

Rezine z babičino slivovo marmelado in orehi – pripomočki:

  • tehtnica
  • električni mešalec
  • žlica
  • slaščičarska lopatka
  • pekač mere 36 x 21 m
  • peki papir
  • ribežen

Rezine z babičino slivovo marmelado in orehi – sestavine:

Uporabimo pekač mere 36 x 21 cm

Testo:

  • 300 g gladke moke
  • 100 g masla
  • 3 rumenjaki
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1/2 vrečice pecilnega praška

Nadev 1:

Nadev 2:

  • 3 beljaki
  • 150 g sladkorja
  • 150 g grobo mletih orehov

In še:

  • sladkor v prahu

Rezine z babičino slivovo marmelado in orehi – postopek:

V skledo presejemo 300 g moke, dodamo maslo, rumenjake, sladkor, kislo smetano in pecilni prašek in z rokami umešamo testo. Sprva bomo imeli občutek, da nas testo noče ubogati, vendar kmalu se bo pod našimi prsti maslo stopilo in ugnetli bomo lepo, voljno kepo testa.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-1

Testo razdelimo na 2 dela in sicer na večjo in manjšo kepo, nekako v razmerju 60% : 40%. Manjšo kepo damo v pvc vrečko in hranimo v zamrzovalniku.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-5

Peki papir izrežemo v velikosti dna pekača in na njem razvaljamo večji kos testa. Peki papir nam bo služil, da bomo razvaljan kos testa z lahkoto prenesli v pekač. Ko bomo valjali testo, damo na testo pvc folijo in valjamo preko folije. Testo se bo z lahkoto valjalo in se ne bo drobilo.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-2

Sedaj pride na vrsto magična sestavina – babičina slivova marmelada, po receptu tukaj. Z marmelado premažemo dno razvaljanega testa.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-3

Iz beljakov in sladkorja naredimo trd sneg. Nato z lopatko nežno vmešamo grobo mlete orehe.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-4

Beljakovo kremo z orehi enakomerno premažemo marmelado.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-8

Sedaj iz skrinje vzamemo manjši kos testa, ki je v tem času postalo ravno prav trdo in ga na ribeželn naribamo po vrhu beljakove kreme.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-6

Tako pripravljeno pecivo damo peči v predhodno ogreto pečico na 185 stopinj Celzija za 30 minut in nato pečemo še 10 minut na 150 stopinj Celzija. Po pečenju vzamemo pekač iz pečice in pustimo, da se popolnima ohladi, kajti šele ohlajeno se bo lepo rezalo.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-7

Slastno pecivo domačih okusov narežemo na rezine in posipamo s sladkorjem v prahu.

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-11

Prijetno sladkanje!

rezine-z-babicino-slivovo-marmelado-in-orehi-12

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 3.6]

Dodaj odgovor