Rahel cheesecake z jagodami brez peke
Rahel cheesecake z jagodami brez peke je enostavna sladica, ki jo lahko pripravijo tudi popolni začetniki v kuhinji. Z malce truda boste dobili osvežujočo sladico z malo sladkorja. Skorajda ni človeka, ki ga ne bi imel rad! Naredimo ga lahko na veliko načinov, toda ta recept zagotavlja uspeh, zato ga priporočam.
Pripomočki za rahel cheesecake z jagodami brez peke:
- model za torto (s premerom 28 cm)
- kozica za topljenje masla
- posoda za pripravo podlage
- posoda za stepanje smetane
- posoda za pripravo kreme
- električni mešalnik z nastavki za stepanje
- lopatica
- sekljalnik ali nekaj podobnega, s čimer boste drobili piškote
- kozica za pripravo preliva
- manjša posodica za mešanje preliva in vilica
Sestavine za rahel cheesecake z jagodami brez peke:
- 300 g piškotov
- 200 g masla
- 250 g nepasirane skute
- 0,5 l sladke smetane za stepanje
- vsaj 500 g sirovega namaza (lahko tudi več — več kot daste, višja je torta)
- 200 g sladkorja v prahu
- 300 g jagod (lahko svežih ali zamrznjenih — postopek se nekoliko razlikuje)
- 1 vrečka rdečega preliva za torte
- 300 ml vode in 2 žlici sladkorja
- nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta
Rahel cheesecake z jagodami brez peke — postopek priprave:
Piškote najprej drobno zmeljemo. Maslo raztopimo v kozici in oboje zmešamo v enotno zmes.
Z rokami v model za torto potlačimo zmes iz piškotov in masla. Model postavimo v hladilnik.
V eno posodo damo skuto in jo mešamo z električnim mešalnikom, nato dodamo še sirov namaz, vaniljev ekstrakt in sladkor v prahu.
V drugi posodi stepemo sladko smetano. Vanjo dodamo zmes iz prejšnje posode (skuto, sladkor v prahu, namaz).
To zmes enakomerno razmažemo po podlagi iz piškotov, ki jo vzamemo iz hladilnika.
Model vrnemo nazaj v hladilnik. V kozici pripravimo preliv po navodilih z vrečke. Če imamo zamrznjene jagode, jih damo v kozico, prelijemo z 2 dl vode, kuhamo nekaj minut na srednjem ognju, ko zavre, dodamo zmes iz praška za pripravo preliva, ki smo jo zmešali z malce vode in sladkorja. Mešamo in odstavimo. Na koncu omako pretlačimo (lahko z vilico, če želimo dobiti popolnoma gladko, pa uporabimo palični mešalnik). Če imamo sveže jagode, jih razporedimo po torti, pripravimo preliv in sveže sadje samo prelijemo.
Preliv malce ohladimo (le nekaj minut počakamo, da se začne strjevati) in ga prelijemo po torti.
Postavimo v hladilnik, najbolje kar čez noč, da se dobro ohladi. Zjutraj uživamo v čudovitem pogledu in okusu. 🙂
Tortico razrežemo na manjše kose, ker je kar nasitna, in uživamo v osvežujočem okusu in rahli strukturi.
Prijetno sladkanje!