Puhasti ananasovi mafini
Ananasovi mafini so hitro pripravljena sladica, ki je naravnost božanska. Puhasti kolački s koščki sadja so primerni za vsako priložnost. Receptov za mafine pa ni nikoli preveč, saj so priljubljeni, hitro pripravljeni in priročni tudi za zajtrk za tiste, ki ga nimajo časa pojesti doma.
Puhasti ananasovi mafini – pripomočki:
- nož
- deska za rezanje
- pekač za mafine
- papirnate košarice za mafine
- žlica
- ročni mešalnik ali kuhinjski robot
- tehtnica
- lopatica za mešanje testa
Puhasti ananasovi mafini- sestavine:
Za 12 mafinov
- 280 g moke
- 115 g sladkorja
- 2 jajci
- 200 g kisle smetane ali jogurta
- 6 žlic stopljene kokosove maščobe
- 150 g ananasa
- 2 žlici ananasovega soka
- žlica pecilnega praška
- ščepec soli
- nekaj kapljic vaniljine arome
Puhasti ananasovi mafini – postopek:
Ananas narežemo na majhne koščke. Pečico prižgemo na 200 °C, da se med pripravo segreje.
V skledo presejemo moko s pecilnim praškom. Primešamo sol in sladkor.
Zmiksamo kislo smetano, stopljeno ter malo ohlajeno kokosovo maščobo, jajci, ananasov sok in vaniljino aromo.
Vse skupaj dodamo suhi mešanici in na hitro premešamo. Na koncu dodamo drobno narezan ananas in rahlo premešamo.
V vdolbinice v modelu za mafine damo papirnate košarice, v te pa pripravljeno testo. Če nimate papirnatih košaric, lahko namesto njih z maslom namažete vdolbinice.
Ananasove mafine pečemo približno 25 minut v ogreti pečici na srednjem vodu. Z zobotrebcem preverimo, če so v redu pečeni. Ko so mafini pečeni, jih še dobrih pet minut pustimo počivati v pekaču, nato jih vzamemo iz pekača in položimo na rešetko, da se popolnoma shladijo.
Naj vam teknejo!