Preproste Sacher kocke
Print Friendly, PDF & Email

Sacher torta je ena najslavnejših sladic, ki prihaja od naših severnih sosedov. To okusno sladico lahko pripravimo tudi v obliki rezin oziroma kock. Priprava je zelo enostavna, okus pa nas popelje na dunajski dvor. Originalno Sacher torto ponujajo s sladko smetano, te kocke pa so dovolj sočne, da ne potrebujejo dodatkov.

preproste-sacher-kocke

Preproste Sacher kocke – pripomočki:

  • velik pekač
  • papir za peko
  • skleda
  • manjša skledica
  • električni mešalnik
  • kozica in posoda za kuhanje nad soparo
  • žlica
  • tehtnica
  • nož

Preproste Sacher kocke – sestavine:

za biskvit:

  • 4 jajca
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 100 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • žlica mleka
  • 1 vanilin sladkor
  • 1/2 pecilnega praška

za premaz:

  • žlica kave (kuhane)
  • malo ruma
  • cca. 3 žlice marelične marmelade

za obliv:

  • 100 g temne čokolade
  • 2 žlici belega olja

Preproste Sacher kocke – postopek:

Najprej nad soparo razpustimo čokolado, maslo in mleko.

preproste-sacher-kocke

Ko se čokoladna masa počasi ohlaja, pripravimo sestavine za biskvit. V skledi miksamo jajca z obema vrstama sladkorja. Ko je zmes penasto zmešana, dodamo ohlajeno čokoladno maso in še naprej miksamo. Pazimo, da čokolada ni prevroča, saj bodo v nasprotnem primeru jajca zakrknila.

preproste-sacher-kocke

Dodamo še moko in pecilni prašek. Dobro premešamo, nato pa maso za biskvit vlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 15 minut, na 180°C.

preproste-sacher-kocke

Med pečenjem pripravimo premaz za biskvit. V manjši skledici zmešamo žlico kuhane črne kave in malo ruma. Če bodo sladico jedli otroci, lahko kavo in rum zamenjamo s sadnim sirupom.

preproste-sacher-kocke

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga takoj navlažimo s kavo in rumom. Pustimo, da se ohladi, nato pa biskvit po dolžini prerežemo na pol. Eno polovico obilno premažemo z marelično marmelado. Če je pretrda, jo za nekaj minut postavimo v vročo kopel, da bomo lažje mazali.

preproste-sacher-kockeDrugo polovico biskvita položimo na prvo in rahlo pritisnemo, da se oba dela spojita. Z marmelado na tanko premažemo še zgornji del.
Nad soparo razpustimo čokolado in olje, ter oblijemo pecivo. Pustimo, da se sladica ohladi, nato pa jo narežemo na kocke.

preproste-sacher-kocke

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 35 Povprečno: 4.1]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor