Preprost jagodni tiramisu
Dišeče jagode, mascarpone, sladka smetana. Že ob sami misli na te dobrote se nam pocedijo sline. In če imamo te sestavine pri roki, lahko v zelo kratkem času pripravimo preprost jagodnu tiramisu, a res odličnega okusa. Največji problem bo čakanje vsaj par ur, da se piškoti dodobra namočijo in okusi celotne sladice povežejo.
Pripomočki za preprost jagodni tiramisu:
- električni mešalnik
Sestavine za preprost jagodni tiramisu:
Za pekač premera 18 x 24 cm:
- 1 zavitek baby piškotov (200 g)
- 600 g jagod
- 100 ml jagodnega soka
- 500 g mascarpone
- 250 ml sladke smetane
- 3 vanilin sladkorji
- 40 g sladkorja v prahu
- 1 žlica ruma (opcijsko)
Postopek za preprost jagodni tiramisu:
Najprej se posvetimo dišečim jagodam. Jaz jih vsako leto komaj čakam! Jih očistimo pecljev, res na hitro speremo pod vodo (samo toliko, da odstranimo morebitno zemljo) ter osušimo.
Nato jih narežemo na rezine približne debeline 1 do 2 milimetra ter jih posladkamo s sladkorjem v prahu in pustimo 10 minut, da odstojijo in oddajo tisto odvečno tekočino.
Medtem v posebni posodi stepemo sladko smetano z vanilin sladkorjem. Tik pred koncem stepanja ji dodamo mascarpone in nato stepemo vse do konca.
Soku, ki so ga spustile narezane sladkane jagode, dodamo še nekaj jagodnega soka in žlico ruma. Premešamo. Pripravimo si baby kekse.
Sedaj pa naš preprost jagodni tiramisu samo še zložimo v pripravljeno posodo, pekač, itd.
Vsak baby piškot na hitro pomočimo v jagodni sok z rumom in ga položimo na dno.
Kremo lepo razporedimo po piškotih in na to plast naložimo nekaj jagod.
Sedaj postopek še enkrat ponovimo: s piškoti namočenimi v sok, kremo, na vrhu pa razporedimo še preostale jagode.
Vse lepo poravnamo ter postavimo za nekaj ur v hladilnik, najbolje preko noči.
Preprost jagodni tiramisu bo najbolj navdušil hladen.
Dober tek 🙂