Polnozrnati piškoti z lešnikovim namazom
Print Friendly, PDF & Email

Vedno bolj se navajamo na sladice in piškote, ki vsebujejo več zdrave polnozrnate moke. Zato bomo sedaj naredili odlične piškote iz polnozrnate moke ter jih napolnili z lešnikovim namazom, ki vsebuje veliko lešnikov in naredi božanski okus.

Pripomočki za polnozrnate piškote z lešnikovim namazom:

  • valjar
  • papir za peko
  • modelček za izrezovanje testa

Sestavine za polnozrnate piškote z lešnikovim namazom:

Za približno 30 piškotov:

  • 250 g polnozrnate moke
  • 200 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 3 rumenjake
  • 1 pecilni prašek
  • 2 vanilin sladkorja
  • 50 g lešnikovega namaza
  • žličko sladkorja v prahu za posip

Postopek za polnozrnate piškote z lešnikovim namazom:

Vse sestavine si natehtamo, nato penasto umešamo sladkor, vanilin sladkor, rumenjake in maslo, ki naj bo sobne temperature, da se bo lepše in hitreje povezalo z ostalimi sestavinami.

Dodamo pšenično polnozrnato moko in pecilni prašek. Gnetemo (ročno ali s pomočjo aparata za gnetenje testa) tako dolgo, da dobimo enotno, kompaktno testo. Če je testo pretrdo, dodamo še malce zmehčanega masla. Če se nam zdi testo premehko, dodamo še malo moke. Testo pokrijemo s folijo in ga damo za 1 uro v hladilnik.

Na pomokani površini razvaljamo testo na nekje 2 do 3 milimetra debeline. Testo bo zaradi uporabe polnozrnate moke rjavkaste barve. Začnemo z izrezovanjem piškotov z modelčki. Mi smo tokrat uporabili manjši modelček v obliki srca.

Polnozrnate piškote nalagamo na papir za peko, s katerim smo obložili klasičen pekač za pečico. Pečemo jih v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C med 12 do 13 minut.

Piškote po peki popolnoma ohladimo. Pripravimo lešnikov namaz po vašem okusu. Lahko je to Nutella, še boljši pa so namazi z večjo vsebnostjo lešnikov. Naš namaz iz slike vsebuje 40% lešnikov.

Z manjšim nožem enakomerno namažemo lešnikov namaz na spodnjo stran enega piškota, nato damo na namaz drugi piškot in rahlo stisnemo.

Polnozrnate piškote z lešnikovim namazom pustimo stati vsaj par ur preden jih postrežemo. Seveda so še boljši, če jih pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor