Pistacijev puding
Print Friendly, PDF & Email

Pistacijev puding je nežnega okusa in prijetne kremaste teksture. Najboljši je z dodatkom sesekljanih pistacij. Za to preprosto in res hitro pripravljeno sladico pa potrebujemo le tri sestavine.

pistacijev puding

Pripomočki za pistacijev puding

  • manjša metlica za stepanje
  • kozarec, ki drži vsaj 2,5 dl

Sestavine za pistacijev puding

Za 1 osebo:

  • 2 dl mleka (ali rastlinskega napitka)
  • 15 g koruznega škroba
  • 25 g pistacijeve paste
  • po želji nekaj sesekljanih pistacij

Postopek za pistacijev puding

Za pistacijev puding 1,5 dl mleka vlijemo v kozico, ki jo pristavimo na štedilnik. Mleko počasi segrevamo na srednji temperaturi in vmes večkrat premešamo. Dodamo še 25 g pistacijeve paste, ki se bo počasi stopila in lepo vmešala v mleko.

pistacijev puding

Medtem v preostanek mleka, torej 0,5 dl, stresemo 15 g koruznega škroba. Dobro premešamo, da se grudice razpustijo.

pistacijev puding

Ko je mleko vroče in se je pistacijeva pasta stopila, mešanico mleka in škroba vlijemo v kozico.

pistacijev puding

Mešamo z metlico in kuhamo na srednji temperaturi nekaj minut. Pazimo, da temperatura ni previsoka, da se puding ne bi prismodil. Kuhamo, dokler se zmes ne zgosti.

pistacijev puding

Pistacijev puding nalijemo v kozarček. Po želji ga okrasimo s pistacijevo pasto (kozarec s pasto postavimo v kozico z vročo vodo, da se bo nekoliko segrela, postala bo bolj tekoča, zato jo bomo lažje lepo nanesli v tanjših črticah). Dodamo še nekaj sesekljanih pistacij. To pistacijevo sladico lahko ponudimo takoj, še toplo, ali pa počakamo, da se ohladi. Dober tek!

pistacijev puding

Če iščete še druge recepte za doma pripravljen puding, preberite te predloge:

Če pa želite več idej za sladice s pistacijo, poskusite tukaj:

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor