Pistacijev puding
Pistacijev puding je nežnega okusa in prijetne kremaste teksture. Najboljši je z dodatkom sesekljanih pistacij. Za to preprosto in res hitro pripravljeno sladico pa potrebujemo le tri sestavine.
Pripomočki za pistacijev puding
- manjša metlica za stepanje
- kozarec, ki drži vsaj 2,5 dl
Sestavine za pistacijev puding
Za 1 osebo:
- 2 dl mleka (ali rastlinskega napitka)
- 15 g koruznega škroba
- 25 g pistacijeve paste
- po želji nekaj sesekljanih pistacij
Postopek za pistacijev puding
Za pistacijev puding 1,5 dl mleka vlijemo v kozico, ki jo pristavimo na štedilnik. Mleko počasi segrevamo na srednji temperaturi in vmes večkrat premešamo. Dodamo še 25 g pistacijeve paste, ki se bo počasi stopila in lepo vmešala v mleko.
Medtem v preostanek mleka, torej 0,5 dl, stresemo 15 g koruznega škroba. Dobro premešamo, da se grudice razpustijo.
Ko je mleko vroče in se je pistacijeva pasta stopila, mešanico mleka in škroba vlijemo v kozico.
Mešamo z metlico in kuhamo na srednji temperaturi nekaj minut. Pazimo, da temperatura ni previsoka, da se puding ne bi prismodil. Kuhamo, dokler se zmes ne zgosti.
Pistacijev puding nalijemo v kozarček. Po želji ga okrasimo s pistacijevo pasto (kozarec s pasto postavimo v kozico z vročo vodo, da se bo nekoliko segrela, postala bo bolj tekoča, zato jo bomo lažje lepo nanesli v tanjših črticah). Dodamo še nekaj sesekljanih pistacij. To pistacijevo sladico lahko ponudimo takoj, še toplo, ali pa počakamo, da se ohladi. Dober tek!
Če iščete še druge recepte za doma pripravljen puding, preberite te predloge:
- Koruzni puding.
- Kvinojin puding s suhim sadjem.
- Ovseni puding z banano in datlji.
- Čokoladni kvinojin puding z banano.
Če pa želite več idej za sladice s pistacijo, poskusite tukaj: