Piškoti s kokosom, mandlji in belo čokolado
PrintFriendly and PDF

Piškoti s kokosom, mandlji in belo čokolado so zelo okusni in hrustljavi piškoti, ki so enostavni za pripravo. Okusa kokosa in mandljev se lepo dopolnjujeta med seboj, bela čokolada pa je pravo presenečenje za vsakogar, ki prvič ugrizne v piškot, saj se na prvi pogled ne vidi, da piškoti vsebujejo tudi čokolado.

piskoti-s-kokosom-mandlji-in-belo-cokolado

Piškoti s kokosom, mandlji in belo čokolado – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • ročni mešalnik z metlicama za stepanje
  • 2 visoki plastični posodi
  • jedilna žlica
  • nož
  • deska za rezanje
  • 2 čajni žlički
  • peki papir
  • pekač in pečica (navadna)

Piškoti s kokosom, mandlji in belo čokolado – sestavine:

(za približno 35 piškotov)

  • 100 g bele čokolade
  • 50 g mandljev
  • 50 g grobe kokosove moke
  • 200 g bele moke
  • 200 g sladkorja
  • ščep soli
  • 150 g masla ali margarine (sobne temperature)
  • 1 celo jajce

Piškoti s kokosom, mandlji in belo čokolado – priprava:

Pripravimo in odtehtamo vse sestavine. Mandlje in belo čokolado z ostrim nožem grobo nasekljamo. V eni posodi zmešamo moko, kokosovo moko in ščep soli. V drugo posodo damo sladkor in zmehčano maslo oz. margarino. piskoti-s-kokosom-mandlji-in-belo-cokoladoZmehčano maslo in sladkor z ročnim mešalnikom (metlice za stepanje) mešamo 5 minut na najvišji hitrosti. Dodamo jajce in ga na hitro vmešamo v maso. Nato postopoma (v dveh ali treh delih) dodajamo suho mešanico sestavin in jo na najnižji hitrosti vmešamo v maso.piskoti-s-kokosom-mandlji-in-belo-cokoladoČisto na koncu z žlico vmešamo še nasekljano belo čokolado in mandlje.piskoti-s-kokosom-mandlji-in-belo-cokoladoPečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj polagamo za oreh velike kupčke piškotne mase. Da bo lažje si pomagamo z dvema čajnima žličkama. Pazimo, da damo kupčke dovolj narazen (cca. 4 cm), ker se bodo med peko razlezli po pekaču in nočemo, da se piškoti sprimejo med seboj. Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C 10-12 minut oz. toliko, da se robovi piškotov obarvajo zlato-rjavo.piskoti-s-kokosom-mandlji-in-belo-cokoladoUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor

Hvala, da nas berete. 🙂

Ste že všečkali našo stran?