Piškoti polnjeni z Nutello
Print Friendly, PDF & Email

Želimo speči malo drugačne piškote? A vendarle take, ki ji vsi obožujejo, saj vsebujejo sestavine, ki jih imamo radi? Potem so piškoti polnjeni z Nutello pravi recept! Piškote pa lahko polnimo tudi z raznimi podobnimi čokoladnimi namazi ali dodamo banano ter razno drugo sadje. Kombinacij je toliko kot nam dopušča domišlja 😊
Danes smo Nutelli dodali rezine jagod, saj je ravno njihova sezona.

Pripomočki za piškote polnjene z Nutello

  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • posoda za mešanje
  • pečica
  • papir za peko
  • pekač

Sestavine za piškote polnjene z Nutello

Za 18 do 20 piškotov.

Za testo:

  • 100 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 250 g moke (čisto po vaši želji. V receptu je polnozrnata moka, zato so tudi piškoti malo temnejše barve kot bi bilo v primeru, da vzamete belo moko)
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 100 g čokoladnih koščkov

Za polnilo:

  • 100 g jagod (ali drugega sadja)
  • 100 g Nutelle (ali drugega lešnikovega, čokoladnega namaza)
Opomba avtorice
Kadar piškote polnimo samo z Nutello, potrebujemo 150 g le-te.

Postopek za piškote polnjene z Nutello

Najprej si pripravimo sestavine, ki jih bomo potrebovali za peko polnjenih piškotov z Nutello in tokrat dodatkom jagod.

Nato sestavine stehtamo in maslo stopimo. V posodo damo sladkor, moko, vanilin sladkor, jajca, čokoladne koščke in dodamo stopljeno maslo.

Vse skupaj z žlico ali z roko zamesimo v enotno zmes, ki jo damo za pol ure do 1 ure v hladilnik, da se ohladi in rahlo strdi.

Jagode narežemo na približno 2 mm debele rezine. Če bodo jagodni kosi predebeli, bo v piškotih kasneje preveč vlage in ne bodo hrustljavi. Pripravimo si Nutello ali kateri drugi namaz.

Z žlico zajemamo maso, jo v roki sploščimo in nanjo damo rezino jagode in žličko Nutelle.

Robove zavihamo navzgor in tako zapremo piškot. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in pustimo med njimi 4 do 5 centimetrov prostora! Testo se bo do neke mere sploščilo, ko ga bomo dali v toplo pečico.

Piškote polnjene z Nutello damo peči  v naprej ogreto pečico na 180 °C za 13 minut (klasična peka). Piškoti pridejo razmeroma veliki, premera 7 do 8 centimetrov. Zato jih tudi iz te mase pride le okoli 18 do 20 kosov.

Piškote ohladimo in lahko ponudimo takoj. Prav tako pa počakajo v zaprti posodi več dni.

Dober tek 😊!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor