Piškoti polnjeni z Nutello
Želimo speči malo drugačne piškote? A vendarle take, ki ji vsi obožujejo, saj vsebujejo sestavine, ki jih imamo radi? Potem so piškoti polnjeni z Nutello pravi recept! Piškote pa lahko polnimo tudi z raznimi podobnimi čokoladnimi namazi ali dodamo banano ter razno drugo sadje. Kombinacij je toliko kot nam dopušča domišlja 😊
Danes smo Nutelli dodali rezine jagod, saj je ravno njihova sezona.
Pripomočki za piškote polnjene z Nutello
- deska za rezanje
- nož
- žlica
- posoda za mešanje
- pečica
- papir za peko
- pekač
Sestavine za piškote polnjene z Nutello
Za 18 do 20 piškotov.
Za testo:
- 100 g masla
- 200 g sladkorja
- 250 g moke (čisto po vaši želji. V receptu je polnozrnata moka, zato so tudi piškoti malo temnejše barve kot bi bilo v primeru, da vzamete belo moko)
- 1 vanilin sladkor
- 2 jajci
- 1 žlička sode bikarbone
- 100 g čokoladnih koščkov
Za polnilo:
- 100 g jagod (ali drugega sadja)
- 100 g Nutelle (ali drugega lešnikovega, čokoladnega namaza)
Postopek za piškote polnjene z Nutello
Najprej si pripravimo sestavine, ki jih bomo potrebovali za peko polnjenih piškotov z Nutello in tokrat dodatkom jagod.
Nato sestavine stehtamo in maslo stopimo. V posodo damo sladkor, moko, vanilin sladkor, jajca, čokoladne koščke in dodamo stopljeno maslo.
Vse skupaj z žlico ali z roko zamesimo v enotno zmes, ki jo damo za pol ure do 1 ure v hladilnik, da se ohladi in rahlo strdi.
Jagode narežemo na približno 2 mm debele rezine. Če bodo jagodni kosi predebeli, bo v piškotih kasneje preveč vlage in ne bodo hrustljavi. Pripravimo si Nutello ali kateri drugi namaz.
Z žlico zajemamo maso, jo v roki sploščimo in nanjo damo rezino jagode in žličko Nutelle.
Robove zavihamo navzgor in tako zapremo piškot. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in pustimo med njimi 4 do 5 centimetrov prostora! Testo se bo do neke mere sploščilo, ko ga bomo dali v toplo pečico.
Piškote polnjene z Nutello damo peči v naprej ogreto pečico na 180 °C za 13 minut (klasična peka). Piškoti pridejo razmeroma veliki, premera 7 do 8 centimetrov. Zato jih tudi iz te mase pride le okoli 18 do 20 kosov.
Piškote ohladimo in lahko ponudimo takoj. Prav tako pa počakajo v zaprti posodi več dni.
Dober tek 😊!