Piškoti iz testomata
Print Friendly, PDF & Email

Ko postanemo vešči z rokovanjem s testomatom, bomo skoraj vedno imeli na zalogi kakšno škatlo piškotov. V bistvu je izdelava otročje lahka, izognemo se valjanju in izrezovanju, piškoti iz testomata pa imajo zelo dolgo obstojnost. piskoti-iz-testomata-4

Piškoti iz testomata – pripomočki:

  • testomat
  • posoda za gnetenje testa
  • tehtnica
  • kozica za pogrevanje marmelade
  • žlica
  • pekač
  • kozica za segrevanje marmelade

Piškoti iz testomata – sestavine:

Testo:

  • 700 g gladke moke
  • 230 g sladkorja v prahu
  • 250 g masla
  • 2 vanilij sladkorja
  • 3 jajca (malo večja)
  • nastrgana limonina lupinica
  • ščepec soli

Marmelada za polnilo piškotov

Sladkor v prahu za posip piškotov

Piškoti iz testomata – postopek:

Pripravimo si testomat in izberemo modelčke, katere bomo uporabili pri oblikovanju piškotov.

piskoti-iz-testomata-1

Iz sestavin za testo ugnetemo testo in z njim napolnimo testomat. S testomatom brizgamo piškote na pekač iz pečice. Pekača ne mastimo in ne oblagamo s peki papirjem. Če nam kakšen brizg piškota ne uspe, ga enostavno odstranimo in testo uporabimo pri naslednji polnitvi testomata. Piškote pečemo na 180 stopinj Celzija 8 do 10 minut oz. odvisno od pečice. Takoj po peki, piškote previdno odstranimo iz pekača.

piskoti-iz-testomata-2

V kozici segrejemo marmelado in s pomočjo žlice jo nanesemo na piškote. Zaradi bolj pisanega videza, lahko uporabimo dve barvi marmelade.

piskoti-iz-testomata-3Če želimo, piškote po vrhu posujemo s sladkorjem v prahu (ni obvezno).

piskoti-iz-testomata-5

 

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor