Pekani ploščice
Print Friendly, PDF & Email

Pekani ploščice bodo razveselile vsakega ljubitelja oreščkov. Zelo primerna sladica oziroma prigrizek za jesenske dni. Bogatejšega in močnejšega okusa, ampak, a ni zima primeren čas za kakšen sladkorček več?

Pripomočki za pripravo Pekani ploščic

  • pekač 54 cm x 35 cm (približno, lahko se prilagodi)

Sestavine za pripravo Pekani ploščic

za testo

  • 250 g moke
  • 135 g sladkorja v prahu
  • 170 g zmehčanega masla
  • ščep soli

za preliv

  • 170 g medu
  • 110 g rjavega sladkorja
  • 150 g masla
  • 3 žlice sladke smetane
  • 300 g peklanov

Postopek priprave Pekani ploščic

Odmerimo sestavine za testo in vse skupaj dobro premešamo. Testo je bolj “suho”. Pripravimo si pekač, ga malenkost namastimo in vanj položimo testo. Maso lepo poravnamo. Pečico predhodno segrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo 20 minut.

Medtem si pripravimo polivko. V ponev damo med, sladkor, maslo in smetano. Na zmernem ognju raztopimo. Nato dodamo še narezane pekane. Pekač vzamemo iz pečice in polijemo čez napol pečeno testo. Pečemo nadaljnjih 25-30 minut. Med peko preverimo, da se ne zapeče preveč.

Ko so Pekani ploščice pečene, jih popolnoma ohladimo, šele nato jih narežemo. Oblike so lahko poljubne. Jaz sem izbrala kvadratke. Naj tekne!

 

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor