Pehtranove rezine s skuto
Pehtranove rezine s skuto bodo všeč ljubiteljem skute, pehtrana in ne preveč sladkih sladic (tisti, ki pa imate radi bolj sladke sladice, boste enostavno dodali malce več sladkorja). 🙂 Nežna skuta in okus pehtrana v nežnem biskvitu. Mmmmm …. Priprava pa je zelo enostavna. Kako zelo? Poglejte!
Pripomočki za pehtranove rezine s skuto
- ročni mešalnik
- skleda
- kuhinjska tehtnica
- merilnik tekočin
- pekač velikosti 13×30 centimetrov
- papir za peko
- pečica
Sestavine za pehtranove rezine
Za testo:
- 2 jajci
- 130 g gladke bele moke
- 1/2 pecilnega praška
- 70 g sladkorja (tisti ki imate radi bolj sladke sladice ga dodajte več)
- 2 dl olja
- 2 dl mleka
Za nadev:
- 500 g nepasirane skute
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 7-14 g posušenega pehtrana (odvisno kako radi imate pehtran – sama sem uporabila 14 g)
- 4 jajca
- 1 zavojček vaniljevega sladkorja ali 1 žlica domačega
Priprava pehtranovih rezin s skuto
Pečico priklopimo na 180 °C (ventilacijska pečica).
Jajci, sladkor, olje in mleko s pomočjo ročnega mešalnika zmiksamo. Moki dodamo pecilni prašek in moko s pecilnim praškom počasi in postopoma dodajamo ostali zmesi. Zmiksamo v gladko testo brez grudic.
Polovico testa vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Damo v pečico, ki se je sedaj že ogrela in pečemo 10 minut.
Medtem, ko se spodnji del testa peče, pripravimo pehtranov nadev s skuto; skuto, pehtran, jajca, pšenični zdrob in vaniljev sladkor zmiksamo v enotno zmes.
Po 10 minutah vzamemo pekač iz pečice. Čez spodnji del testa nadevamo pehtranov nadev s skuto in čez prelijemo še preostalo polovico testa.
Vrnemo v pečico in pečemo še 30 minut. Toliko, da je testo lepo pečeno in zlato rumeno zapečeno.
Ohlajene (ali še malo mlačne) pehtranove rezine s skuto narežemo na poljubno široke rezine in postrežemo.
Prijetno sladkanje!