Pecivo s pudingom, jabolki in orehi
Print Friendly, PDF & Email

Pecivo s pudingom, jabolki in orehi je biskvitno pecivo, ki zaradi pudinga in jabolk postane sočno, orehi pa poskrbijo za prijetno hrustljavost. Pikica na i je dodan cimet, ki lepo zaokroži čudovite okuse.

 

Pecivo s pudingom, jabolki in orehi – pripomočki:

  • električni mešalec
  • žlica
  • tehtnica
  • kozica
  • lonček
  • metlica za mešanje
  • ribeželn
  • nož za lupljenje jabolk
  • pekač mere 36 cm x 21 cm

Pecivo s pudingom, jabolki in orehi – sestavine:

Pekač mere 36 cm x 21 cm

Testo:

  • 210 g zmehčanega masla
  • 200 g sladkorja
  • 5 jajc
  • 310 g gladke moke
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 vrečica pecilnega praška

In še (sestavine bomo dodali k temnemu testu):

  • 1 jajce
  • 1 žlička nesladkanega kakava
  • cca. 50 ml mleka

Kremni nadev:

  • 700 ml mleka
  • 2 vrečici vaniljeva praška za puding
  • 6 žlic sladkorja
  • 3 jabolka
  • 100 g orehovih jedrc
  • kavna žlička cimeta

Posip:

  • sladkor v prahu

Pecivo s pudingom, jabolki in orehi – postopek:

Najprej z električnim mešalcem zmešamo zmehčano maslo, sladkor in vaniljev sladkor.Nato postopoma, med mešanjem dodajamo jajce po jajce in vse temeljito zmešamo.Nato primešamo moko s pecilnim in damo testo na stran.Po navodilu iz vrečke skuhamo vaniljev puding, s to razliko, da za dve vrečici pudinga, uporabimo samo 700 ml mleka.Jabolka olupimo in naribamo na ribeželn. Naribanim jabolkom z rokami ožamemo sok in jih dodamo v kuhan puding. Pudingu sedaj dodamo še orehova jedrca, ki smo jih pustili v večjih kosih in kavno žličko cimeta. Vse premešamo.Dno pekača namastimo z maslom in nanj s pomočjo žlice premažemo malo več kot polovico pripravljenega testa. V ostalo polovico testa primešamo še eno jajce, kakav v prahu in cca. 50 ml mleka. Ker je svetlo testo bolj gosto, naj bo sedaj drugo testo malenkost mehkejše, da ga bomo lažje premazali čez pudingovo kremo.Na dnu pekača je svetlo testo čez katerega premažemo pudingovo kremo z jabolki in orehi in nato čez kremo premažemo še čokoladno testo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, cca. 40 minut klasične peke.Sladico pustimo stati nekaj ur, da se ohladi in da se krema strdi. Preden ponudimo, posipamo še s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor