Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado
Print Friendly, PDF & Email

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado bo še posebej všeč vsem, ki imajo radi kokos. Za harmoničnost okusov poskrbi kiselkasta ribezova marmelada, ki da pecivu posebno neto svežine.

pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-10

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado – pripomočki:

  • tehtnica
  • električni mešalec
  • 2 posodi
  • pekač 36 x 21 cm
  • peki papir
  • valjar
  • pvc folija
  • slaščičarska lopatka

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado – sestavine:

Pekač mere 36 x 21 cm

Testo:

  • 180 g gladke moke
  • 60 g sladkorja
  • 80 g masla
  • 1 jajce
  • 1/2 vaniljevega sladkorja
  • ščep soli
  • 1/2 naribane lumonine lupinice

Nadev 1:

  • 3 žlice ribezove marmelade (ali kakšne podobne – maline, brusnice, biti mora kisla)

Nadev 2:

  • 3 beljaki
  • 30 g sladkorja
  • 1/2 vaniljevega sladkorja
  • 20 g kokosove moke
  • 10 g moke
  • 1/2 naribane limonine lupinice

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado – postopek:

V posodo, ki jo bomo uporabili za gnetenje testa, odmerimo vse sestavine za testo.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-1Vse sestavine povežemo in ročno zgnetemo v homogeno testo.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-2Testo ne rabi počivati, zato ga lahko pričnemo kar takoj valjati. Pod testo namestimo peki papir. Na testo položimo pvc folijo in valjamo preko nje. Folija nam bo omogočila lažje valjanje, testo se ne bo lomilo in prijemalo valjarja. Pa še moke ni potrebno dodajati, tako testu ne spreminjamo strukture. Zvaljamo na mero dolžine in širine pekača.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-3Nato kar s peki papirjem prenesemo testo v pekač. Mogoče malo testa na mestih obrežemo in poravnamo v kotičke pekača. Testo z vilico naluknjamo in damo peči na 180 stopnij Celzija za cca. 13 minut oz. da se testo rahlo zlato obarva.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-4In sedaj se lotimo drugega nadeva. Potrebujemo 3 beljake. Včasih nam pri peki ostanejo beljaki in če nam jih ni takoj za porabiti, jih lahko zamrznemo in hranimo. Ko jih potrebujemo, jih enostavno samo kakšno uro ali dve prej vzamemo iz skrinje. Tile moji so bili v skrinji že nekaj mesecev, vendar danes so se obnašali enako kot sveži. Če jih nimamo v skrinji, vzamemo sveže.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-5

Nasvet
Ko hranimo beljake v zmrzovalnik, na vrečico zapišimo številko, tako da bomo vedeli koliko beljakov je noter.

Najprej stepemo beljake, nato jim dodamo sladkor in vaniljev sladkor in še stepamo. Ko dobimo kompakten sneg, z lopatico primešamo še moko in kokosovo moko ter naribano limonino lupinico.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-6Na pečeno in rahlo ohlajeno testo premažemo ribezovo marmelado.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-7Čez marmelado enakomerno premažemo beljakov nadev s kokosom in damo peči v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za cca. 15 minut oz. da se beljakov nadev rahlo obarva.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-8Ohlajeno pecivo s kokosom in ribezovo marmelado narežemo na poljubne rezine in ponudimo.pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-9Mmmmmmmmmm …pecivo-s-kokosom-in-ribezovo-marmelado-11

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor