Pečene hruške s kardamomom
Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške, zato sem se odločila, da jih naredim malo drugače in po svojem okusu. Prelite so s kremo iz kokosovega mleka in začimb kot sta kardamom ter vanilija v prahu. Za sladek okus sem dodala še rižev sirup. Pečene hruške so res omamno dobre in, ko so bile pečene je bil vonj po kardamomu še močnejši. Naredite si za sladico malo drugačne pečene hruške, v katerih bodo uživali tudi vegani in pravi sladkosnedi.
Kardamom si večkrat vključite v prehrano, saj je zelo zdrav. Največkrat vam bo pomagal, če imate težave z prebavo ter z napetim trebuhom. Moja mami priporoča, da se semena kardamoma zgrize po jedi, da se hrana lažje prebavi. Karadamom je pa tudi odličen proti depresiji.
Pripomočki za pečene hruške s kardamomom
- pekač (moj je bil velikosti 24x16cm)
- posoda za mešanje
- žlica in žlička
- ožemalnik
- merilna žlička
- nož
- pečica
Sestavine za pečene hruške s kardamomom
Za 2 osebi:
1 hruška
- 100 ml kokosovega mleka
- 1 žlička limoninega soka
- pol žličke vanilje v prahu
- pol žličke kardamoma
- 1 žlica riževa sirupa (ali drugo sladilo po želji)
Za dekoracijo:
- pest mandljevih lističev
- pol žličke cimeta
Kako pripravim pečene hruške s kardamomom:
Najprej operem in obrišem hruško ter jo razpolovim. Pečke odstranim z nožem. Hruško še malo izdolbem z žličko. Kar ostane, lahko porabite za smoothie ali daste v kompot. Seveda pa lahko pojeste tudi kar tako. Polovici hruške položim na pekač, tako kot prikazuje slika. Limono ožamem in prihranim sok. V posodi zmešam kokosovo mleko, limonin sok, kardamom, vanilijo v prahu ter rižev sirup. Z maso napolnim hruške, kar ostane polijem po pekaču.
Hruške pečem 30 minut v predhodno ogreti ventilacijski pečici na 180 °C.
Pečene hruške potresem še z madljevimi lističi ter cimetom in postrežem.
Zdravo sladkanje vam želim!