Otročje lahka jabolčna pita
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčna pita, narejena na ta način, je otročje lahka, saj je hitra in enostavna, brez kompliciranja. Jabolka pa nikoli ne razočarajo, kajne?

Otrocje lahka jabolcna pita

Otročje lahka jabolčna pita – pripomočki:

  • okrogel pekač za pite (premer 28 cm)
  • posoda
  • električni mešalnik

Otročje lahka jabolčna pita – sestavine:

  • 4 jabolka
  • 2 jajci
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 ml mleka
  • 200 g gladke pšenične moke
  • 10 g pecilnega praška
  • pol limone
  • žlica masla za premaz pekača

Otročje lahka jabolčna pita – postopek priprave:

Jabolka narežemo na četrtine ali šestine in operemo.

Otrocje lahka jabolcna pita

Nato jih pokapamo z limoninim sokom. Limonino lupino pa nastrgamo in pustimo ob strani.

Otrocje lahka jabolcna pita

V posodi zmešamo jajca in sladkor, da dobimo penasto zmes.

Otrocje lahka jabolcna pita

Nato dodamo še mleko in premešamo. Dodamo še moko (lahko jo presejemo, da bo jabolčna pita bolj rahla), pecilni prašek in vaniljev sladkor ter limonino lupinico.

Otrocje lahka jabolcna pita

Pekač namastimo z maslom in nanj položimo jabolčne krhlje. Prelijemo jih z zmesjo.

Otrocje lahka jabolcna pita

Jabolčno pito pečemo približno pol ure na 180 stopinjah Celzija.

Otrocje lahka jabolcna pita

Otročje lahka jabolčna pita je pripravljena v približno 45 minutah. Hitro in enostavno, kajne? No, pa tudi okusno je. 🙂 Dekoriramo s sladkorjem v prahu in limono ter postrežemo.

Otrocje lahka jabolcna pita

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor