Orehovi rogljički
Print Friendly, PDF & Email

Mmmmm, odlični orehovi rogljički, ki vam bodo ob skodelici toplega rožičevega napitka zares polepšali hladne zimske dni. Še posebej pa bodo teknili v prazničnih dneh. Midva z mojim petletnikom sva rogljičke naredila skupaj, seveda brez jajc ali mlečnih izdelkov. Namesto masla sva uporabila kokosovo olje ter seveda zmlete orehe, pirino moko in mineralno vodo. Kdor želi lahko končke rogljičkov pomoči tudi v čokoladni namaz iz datljev in kakava ali v čokoladno lešnikov namaz brez sladkorja (dodajte malo več rastlinskega napitka).

Sedaj pa hitro na delo in si naredite te okusne veganske orehove rogličke. Pri nas so se kar hitro pojedli. 🙂

Pripomočki za orehove rogljičke

  • merilnik tekočin
  • pekač, ki pride s pečico

Sestavine za orehove rogljičke

  • 110 g zmletih orehov
  • 150 g pirine moke
  • cca. 40 brezovega sladkorja (lahko tudi več)
  • 40 g kokosovega olja
  • 70 ml mineralne vode
  • ščepec soli
  • 1 žlička vinskega kamna

Sestavine zadostujejo za en velik pekač.

Kako se naredijo orehovi rogljički

Orehovi rogljički so res hitro in enostavno narejeni. Najprej zmešam vse sestavine, kokosovo olje pogrejem na štedilniku, da se stopi nato ga dodam masi.

Z žlico še enkrat vse skupaj zmešam, testo položim v hladilnik za cca. pol ure. Ko sem testo vzela iz hladilnika sem ga na pomokani podlogi še malo pregnetla z rokami.

Pričnem z oblikovanjem rogljičkov, zato od testa trgam po en košček testa, ki ga med dlanmi oblikujem v cca. 10 cm dolg svaljek, katerega sva oblikovala v rogljiček. Pustite otrokom, da sami oblikujejo rogljičke, če želijo. Enostavno je, tudi meni je pomagal moj sin.

Rogljičke polagam na pekač (ali samo rešetko iz pečice), obložen s papirjem za peko in jih pečem v predhodno ogreti pečici na 170 °C (ventilacija), 15 minut.

Odlični veganski orehovi rogljički so pečeni.

Ponudite jih ob skodelici toplega kakava!

Tukaj si pa lahko pogledate nekaj mojih receptov za piškote:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor