Orehovi kifeljčki
Print Friendly, PDF & Email

Orehovi kifeljčki so tisti piškoti, po katerih nam zaigra srce. Krhke teksture in omamnega okusa po slastnih orehih. Priprava je zelo enostavna, poskusite! 🙂

orehovi-kifeljcki-5

Orehovi kifeljčki – pripomočki:

  • kuhinska pečica
  • pekač
  • papir za peko
  • skleda
  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • globok krožnik

Orehovi kifeljčki – sestavine:

  • 240 g moke
  • 200 g masla
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 190 – 200 g mletih orehov

Sladkor v prahu za posip, cca 100 g.

Orehovi kifeljčki – postopek:

V skledo narežemo maslo, pustimo ga 10 minut na sobni temperaturi, da se nekoliko omehča. Dodamo mu moko, orehe in sladkor v prahu.

orehovi-kifeljcki

Vse skupaj zamesimo v gladko testo, ki ga stisnemo v kepo.

orehovi-kifeljcki-1

Testo vrnemo v skledo in ga postavimo v hladilnik za eno uro. Po eni uri, ga vzamemo iz hladilnika, nekoliko ga pregnetemo, da postane spet malenkost mehkejše. Pečico prižgemo, ter jo nastavimo na 180 °C. Na delovni površini oz. pultu, testo zvaljamo v dober cm debelo “klobaso”. Ne valjamo celega testa na enkrat, ampak ga prej razdelimo na več manjših kosov, ker bo tako lažje. Iz klobase režemo 8 do 9 cm dolge koščke, ki jih zavijemo v kifeljčke, ali skoraj kot podkvice. Robove lahko malenkost potlačimo, da postanejo nekoliko bolj okroglasti.

orehovi-kifeljcki-2

Kifeljčke polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

orehovi-kifeljcki-3

Pekač potisnemo v pečico in jih pečemo 10 – 12 minut, pri 180 °C. Ko so pečeni, pekač vzamemo iz pečice, ter jih cca. 5 – 8 minut pustimo na pekaču, da se malo ohladijo. Takoj, ko so kifeljčki pečeni, so zelo krhki, med hlajenjem postanejo trši. Med tem ko čakamo, da se kifeljčki ohladijo, pripravimo sladkor v prahu, tako da, ga stresemo v globok krožnik. Še tople kifeljčke, nato pomakamo v sladkor z obeh strani.

orehovi-kifeljcki-4

In tako so naši orehovi kifeljčki pripravljeni!

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor