Orehove košarice
Ti piškoti se kar topijo v ustih, tudi dišijo zelo lepo. Vse je tako kot mora biti, poskusite!
Orehove košarice – pripomočki:
Orehove košarice – sestavine:
Za testo:
- 37 dag masla ali margarine
- 5 žlic sladkorja v prahu
- 4 rumenjaki
- limonina lupinica 1 limone
- 1 vanilin sladkor
- 50 dag moke
Za nadev:
- sneg 4 beljakov
- 20 dag orehov
- 20 dag sladkorja v prahu
- žlica ruma
- 1 vanilin
- limonina lupina ene limone
Piškoti pečeni v modelčkih – postopek priprave
Priprava testa za orehove košarice:
V posodo električnega mešalca damo zmehčano maslo, sladkor, dišave in rumenjake.
Na hitro premešamo (s kljuko) in dodamo moko. Lahko zamesimo tudi ročno.
Testo pomokamo in z njim obložimo modelčke. Naredimo kroglico, jo damo v modelček, ter jo s prsti pritisnemo in razporedimo po modelčku. Odvečen rob okrog modelčka odtrgamo. Na sredini pustimo prostor za nadev.
Priprava nadeva za orehove košarice
V sneg dodamo sladkor in dobro zmiksamo. Nato dodamo “začimbe” in orehe.
Nadev damo v dresirno vrečko ali ga z žličko nadevamo v modelčke na testo.
Pazimo, da se nadev ne dotika modelčkov,sicer se prilepi na modelček in piškot težko dobimo ven.
Pečemo pri 180 stopinjah Celzija, 20 minut, v ventilacijski pečici, tako da so robovi rahlo rjavi.
Piškote še tople vzamemo iz modelčkov.
Naložimo jih na papir za peko.
Ko so hladni jih lahko posujemo s sladkorjem. Končno imate najbolj dobre piškote, ki se topijo v ustih.
Naj vam teknejo!