Orehi z Nutello
Krhki orehi z Nutello so odlično suho pecivo za vsako priložnost. Vse kar potrebujete je nekaj spretnih rok (priporočljivo tudi otroških) in modelčke za orehe. Priprava se lahko začne… 🙂
Orehi z Nutello – pripomočki:
- plastična posoda
- nožek in žlička
- tehtnica
- modelčki v obliki orehov
- pečica in pekač
Orehi z Nutello – sestavine:
- 250 g masla
- 100 g sladkorja
- 120 g mletih orehov
- 2 žlički kakava
- 300 g moke
Orehi z Nutello – postopek:
V posodo damo vse suhe sestavine in z roko premešamo.
Maslo narežemo na koščke in dodamo k suhim sestavinam. Z rokami gnetemo dokler masa ne bo enotna. Po želji lahko maso gnetemo tudi na kuhinjskem pultu, saj je tako lažje. Masa mora izgledati takole:
Položimo jo v hladilnik za 30 minut. V kolikor prvič uporabljate modelčke za orehe, jih predhodno malenkost namastite z maslom. Če so modelčki uporabljeni večkrat pa to ni potrebno. Maso jemljemo z rokami in polnimo modelčke. Maso ne dajajte do vrha modelčka – pustite raje kakšen milimeter pod robom.
Orehe z Nutello pečemo na 180°C, 20 – 25 minut. Ne smejo biti trdo pečeni, ampak mehko.
Orehe iz modelčkov vzamemo tako, da modelček nekajkrat potolčemo ob trdo podlago in oreh bo izpadel sam. To storite s še toplimi orehi. Na koncu en oreh namažite z Nutello in nanj položimo še drugo polovico.
Orehi z Nutello so gotovi. Krhko testo se bo kar stopilo v ustih, Nutella pa povezala vso sladkobo orehov. Uživajte v sladkanju!