Orehi z Nutello
Print Friendly, PDF & Email

Krhki orehi z Nutello so odlično suho pecivo za vsako priložnost. Vse kar potrebujete je nekaj spretnih rok (priporočljivo tudi otroških) in modelčke za orehe. Priprava se lahko začne… 🙂

orehi-z-nutello-7

Orehi z Nutello – pripomočki:

  • plastična posoda
  • nožek in žlička
  • tehtnica
  • modelčki v obliki orehov
  • pečica in pekač

Orehi z Nutello – sestavine:

  • 250 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 120 g mletih orehov
  • 2 žlički kakava
  • 300 g moke

Orehi z Nutello – postopek:

V posodo damo vse suhe sestavine in z roko premešamo.

orehi-z-nutello-1

Maslo narežemo na koščke in dodamo k suhim sestavinam. Z rokami gnetemo dokler masa ne bo enotna. Po želji lahko maso gnetemo tudi na kuhinjskem pultu, saj je tako lažje. Masa mora izgledati takole:

orehi-z-nutello-2

Položimo jo v hladilnik za 30 minut. V kolikor prvič uporabljate modelčke za orehe, jih predhodno malenkost namastite z maslom. Če so modelčki uporabljeni večkrat pa to ni potrebno. Maso jemljemo z rokami in polnimo modelčke. Maso ne dajajte do vrha modelčka – pustite raje kakšen milimeter pod robom.

orehi-z-nutello-3

Orehe z Nutello pečemo na 180°C, 20 – 25 minut. Ne smejo biti trdo pečeni, ampak mehko.

orehi-z-nutello-4

Orehe iz modelčkov vzamemo tako, da modelček nekajkrat potolčemo ob trdo podlago in oreh bo izpadel sam. To storite s še toplimi orehi. Na koncu en oreh namažite z Nutello in nanj položimo še drugo polovico.

orehi-z-nutello-6

Orehi z Nutello so gotovi. Krhko testo se bo kar stopilo v ustih, Nutella pa povezala vso sladkobo orehov. Uživajte v sladkanju!

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor