Okusni in rahli piškoti z orehi in koščki čokolade
Če imate radi čokolado, se ne branite orehov in spadate med sladkosnede, potem je ta posladek povsem po vašem okusu. Priprava je zelo enostavna in vam ne bo vzela več kot eno uro časa. Če pričakujete obisk in želite koga očarati, so ti piškoti z orehi in čokolado vaše pravo orožje. Poleg tega vam recept dopušča ogromno maneverskega prostora za spremembe in priredbe. Namesto orehov, lahko uporabite lešnike, mandlje ali kaj drugega, kar vam je ljubše. Če se vam bodo piškoti zdeli presladki, lahko sladkor dozirate po svojem okusu. Skratka, v vsakem primeru je uspeh zagotovljen.
Pripomočki za piškote z orehi in koščki čokolade
- kuhinjska tehtnica
- posoda za mešanje
- mešalec (lahko mešate ročno)
- pekač
- peki papir
Sestavine za piškote z orehi in koščki čokolade
225 g masla
- 150 belega sladkorja
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 jajci
- 2 čajni žlički vanilinega eksrkta
- 375 g večnamenske moke
- 1 č. žlička sode bikarbone
- 2 čajni žlički vroče vode
- 0.5 čajne žličke soli
- 125 g zdrobljenih orehov
- 200 g čokoladnih kapljic
Priprava piškotov z orehi in koščki čokolade
Preden se lotimo priprave mase, vklopimo pečico,da se segreje na 170 °C.
V posodo damo zmehčano maslo, rjavi in beli sladkor ter vse skupaj zmešamo do gladkega.
Dodamo jajca, najprej eno in potem še drugo.
Dodamo dve čajni žlički vanilinega ekstrakta.
Vse skupaj ročno ali z mešalnikom premešajte. Potem z dvema čajnima žlicama vroče vode zmešamo sodo bikarbono in skupaj s soljo dodamo v maso.
Postopoma dodajamo moko, čokoladne kapljice in orehe.
Vse skupaj dobro premešamo. Masa je pripravljena za oblikovanje kepic. Na peki papir z dvema žlicama nanašamo kepice v velikosti oreha. Med posameznimi kepicami mora biti vsaj za enega prostor, saj se bodo piškoti kar lepo razlezli.
Zdaj damo vse skupaj v pečico za 10 minut oz. dokler robovi ne postanejo lepo rjavi.
Ko so piškoti pečeni jih vzamemo ven in počakamo, da se ohladijo.
Dober tek 🙂