Odlična hruškova sladica
Print Friendly, PDF & Email

Pri slavnostnem kosilu ali večerji bomo najlepšo piko na i naredili z očesu prijetno, za pripravo enostavno in okusno sladico. Odlična hruškova sladica zadošča vsem trem kriterijem.

Odlična hruškova sladica

Kaj potrebujemo za pripravo odlične hruškove sladice:

  • nož
  • desko za rezanje
  • dve kozici, eno manjšo, drugo večjo
  • lonec
  • hladilnik
  • štedilnik

Sestavine za odlično hruškovo sladico:

  • 8 srednje velikih hrušk viljamovk
  • 250 ml vanilijevega sladoleda
  • 250 ml sladke smetane
  • 750 ml polsuhega vina
  • 2 cimetovi skorjici
  • 4 celi klinčki
  • 4 žlice sladkorja
  • 100 g čokolade
  • 50 g masla

Postopek priprave odlične hruškove sladice:

V lonec nalijemo vino, dodamo sladkor in začimbe in postavimo na štedilnik, da zavre. Hruške olupimo in izdolbemo pečišče. Pazimo, da ostanejo cele.

hruske2 - 1

Ko vino zavre, jih damo v lonec in jih na zmanjšanem ognju kuhamo 10 minut.

hruske1 - 1

Ploščo ugasnemo, lonec pokrijemo in pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo, potem posodo postavimo v hladilnik, za kar nekaj ur, da se vsebina dodobra ohladi in se hruške prepojijo z vinom. Pripravo zaključimo tik preden želimo servirati sladico. Hruške poberemo iz vina, jih napolnimo s sladoledom in naložimo vsako na svoj desertni krožnik.

hruske4 - 1

Nad soparo raztopimo čokolado z maslom in s pomočjo čajne žličke oblijemo hruške. K vsakemu peclju pritaknemo metin list. Sladko smetano stepemo in z njo poljubno okrasimo krožnik. Takoj serviramo, da se sladoled ne raztopi.

hruske6 - 1

Vino, v katerih so se kuhale hruške precedite in ga ponudite zraven hrušk. Odlično bo!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor