Odlična hruškova sladica
Pri slavnostnem kosilu ali večerji bomo najlepšo piko na i naredili z očesu prijetno, za pripravo enostavno in okusno sladico. Odlična hruškova sladica zadošča vsem trem kriterijem.
Kaj potrebujemo za pripravo odlične hruškove sladice:
- nož
- desko za rezanje
- dve kozici, eno manjšo, drugo večjo
- lonec
- hladilnik
- štedilnik
Sestavine za odlično hruškovo sladico:
- 8 srednje velikih hrušk viljamovk
- 250 ml vanilijevega sladoleda
- 250 ml sladke smetane
- 750 ml polsuhega vina
- 2 cimetovi skorjici
- 4 celi klinčki
- 4 žlice sladkorja
- 100 g čokolade
- 50 g masla
Postopek priprave odlične hruškove sladice:
V lonec nalijemo vino, dodamo sladkor in začimbe in postavimo na štedilnik, da zavre. Hruške olupimo in izdolbemo pečišče. Pazimo, da ostanejo cele.
Ko vino zavre, jih damo v lonec in jih na zmanjšanem ognju kuhamo 10 minut.
Ploščo ugasnemo, lonec pokrijemo in pustimo, da se ohladijo na sobno temperaturo, potem posodo postavimo v hladilnik, za kar nekaj ur, da se vsebina dodobra ohladi in se hruške prepojijo z vinom. Pripravo zaključimo tik preden želimo servirati sladico. Hruške poberemo iz vina, jih napolnimo s sladoledom in naložimo vsako na svoj desertni krožnik.
Nad soparo raztopimo čokolado z maslom in s pomočjo čajne žličke oblijemo hruške. K vsakemu peclju pritaknemo metin list. Sladko smetano stepemo in z njo poljubno okrasimo krožnik. Takoj serviramo, da se sladoled ne raztopi.
Vino, v katerih so se kuhale hruške precedite in ga ponudite zraven hrušk. Odlično bo!