Odlična Bounty torta
Bounty? Čeprav sem slovenistka, me beseda Bounty takoj spomni na kokos in čokolado ter moje priljubljene čokoladice. 🙂 Bounty torta je prava izbira za vse tiste, ki obožujete tako kokos kot čokolado. Njena priprava je hitra in nadvse preprosta, v ustih pa se kar topi. Poskusite jo tudi vi!
Pripomočki za pripravo Bounty torte:
- dve posodi
- električni mešalnik
- kozica
- štedilnik
- navadna pečica
- pekač za torto (s premerom 26 cm)
- hladilnik
- kuhalnica
Sestavine za pripravo torte:
Za biskvit:
- 100 g masla
- 45 g sladkorja
- 2 jajci
- 200 g gladke moke
- 3-4 jušne žlice pravega kakava
- pol vrečke pecilnega praška
- okoli 1,5 dl mleka
- žlica drobtin
Za kremo:
- 3 dl mleka
- 50 g pšeničnega zdroba
- 45 g masla
- 5 jušnih žlic sladkorja
- 100 g kokosove moke
- 2 vanilijeva sladkorja
Za čokoladno glazuro:
- 200 g čokolade
- 2 žlici olja
Odlična Bounty torta – postopek priprave:
Jajci zmešamo z električnim mešalnikom, nato dodamo sladkor.
V to zmes dodamo še raztopljeno maslo.
V drugi posodi združimo moko, pecilni prašek in kakav. Premešamo.
V posodo, kjer smo zmešali jajca s sladkorjem in maslom, postopoma dodajamo suhe sestavine (moko, kakav in pecilni prašek). Ob tem postopoma dodajamo mleko. Mešamo. Mleka dodamo toliko, da dobimo še relativno gosto zmes.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač za torto premažemo z maslom in rahlo potresemo z drobtinami. Nato stresemo zmes za biskvit in jo poravnamo. Pečemo približno 25 minut.
Pečen biskvit je videti tak kot na spodnji sliki. Medtem, ko se biskvit hladi, pripravimo kremo.
V kozici skuhamo mleko s sladkorjem in maslom.
Ko zavre, mu dodamo pšenični zdrob. Ves čas mešamo, dokler se malo ne zgosti. To traja približno dve do tri minute. Nato dodamo še vanilijev sladkor in kokosovo moko.
Še toplo kremo premažemo po biskvitu.
Poravnamo in postavimo v hladilnik, kjer vse skupaj pustimo vsaj eno uro, da se dobro ohladi. Bolje je, če počiva vsaj dve uri ali še raje kar čez noč.
Ko sta biskvit in krema dobro ohlajena in kompaktna, stopimo čokolado, ki ji dodamo olje. Čokoladno glazuro prelijemo po torti.
Vse spet postavimo v hladilnik in ohladimo. Nato odstranimo obroč na pekaču in dobimo lepo tortico iz čokolade in kokosa. Odlična Bounty torta je povsem enostavna, pripravljajo jo lahko tudi najmlajši, pri njeni pojedini pa bodo gotovo sodelovali tako mladi kot starejši, saj bo vsem gotovo všeč, še najbolj pa ljubiteljem čokolade in kokosa.
Pripravite jo in skupaj z najbližjimi uživajte v čudovitih kulinaričnih okusih. Za dodatno dekoracijo jo lahko prelijete še s čokoladnim prelivom in potresete s kokosovo moko. Prijetno sladkanje vam želim! 🙂