Obrnjena ananasova torta
Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa in je še hitro pripravljena. Idealna je, ko se najavi nepričakovan obisk in želite postreči nekaj domačega. Ni samo okusna, je tudi lepa za oči.
Obrnjena ananasova torta – pripomočki:
- pekač za torte velikosti 26 cm
- ročni mešalnik ali kuhinjski robot
- žlička
- lopatica za mešanje
- posoda
- merilna posoda
- tehtnica
Obrnjena ananasova torta – sestavine:
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1 jajce
- 8 ananasovih rezin
- 8 žličk marelične marmelade
- 150 ml ananasovega soka
- 50 g sladkorja za posip pekača
- maslo za namastitev pekača
Obrnjena ananasova torta – priprava:
Pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Pekač namažemo z maslom in posipamo s sladkorjem, da pokrije dno pekača.
Penasto umešamo jajce skupaj s sladkorjem. Dodamo še ananasov sok.
V drugi posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom.
Moko s pecilnim praškom dodamo k jajčni masi in dobro premešamo.
V pekač položimo rezine ananasa in v vsako luknjo na sredini rezine dodamo žličko marelične marmelade.
Prelijemo prej pripravljeno zmes po rezinah ananasa. Pečemo 40 minut.
Ko je pečena, jo pustimo 10 – 15 minut, da se ohladi, nato jo obrnemo, da bo ananas na vrhu.
Naj vam tekne!