Obrnjena ananasova torta
Print Friendly, PDF & Email

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa in je še hitro pripravljena. Idealna je, ko se najavi nepričakovan obisk in želite postreči nekaj domačega. Ni samo okusna, je tudi lepa za oči.

Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta – pripomočki:

  • pekač za torte velikosti 26 cm
  • ročni mešalnik ali kuhinjski robot
  • žlička
  • lopatica za mešanje
  • posoda
  • merilna posoda
  • tehtnica

Obrnjena ananasova torta – sestavine:

  • 200 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 jajce
  • 8 ananasovih rezin
  • 8 žličk marelične marmelade
  • 150 ml ananasovega soka
  • 50 g sladkorja za posip pekača
  • maslo za namastitev pekača

Obrnjena ananasova torta – priprava:

Pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Pekač namažemo z maslom in posipamo s sladkorjem, da pokrije dno pekača.

Obrnjena ananasova torta 1

Penasto umešamo jajce skupaj s sladkorjem. Dodamo še ananasov sok.

Obrnjena ananasova torta 2

V drugi posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom.

Obrnjena ananasova torta 3

Moko s pecilnim praškom dodamo k jajčni masi in dobro premešamo.

Obrnjena ananasova torta 4

V pekač položimo rezine ananasa in v vsako luknjo na sredini rezine dodamo žličko marelične marmelade.

Obrnjena ananasova torta 5

Prelijemo prej pripravljeno zmes po rezinah ananasa. Pečemo 40 minut.

Obrnjena ananasova torta 6

Ko je pečena, jo pustimo 10 – 15 minut, da se ohladi, nato jo obrnemo, da bo ananas na vrhu.

Obrnjena ananasova torta 7

Nasvet
Torta pride dokaj nizka, če želite večjo torto, jo pecite namesto v pekaču premera 26 cm, v manjšem pekaču premera 23 cm. Posledično boste za recept potrebovali manj ananasovih rezin in marelične marmelade. Za recept lahko uporabite svež ananas ali ananasov kompot. Če boste uporabili ananasov kompot, rezine ananasa prej dobro odcedite.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 26 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor