Nutellin kolač
Print Friendly, PDF & Email

Nutella je ena tistih pregreh, kateri se malo kdo lahko upre. Zato pripravite slasten nutellin kolač, ki vas bo očaral z okusom in puhasto teksturo. Priprava je zelo enostavna in hitra, rezultat je pa odličen! 🙂 Poskusite!

nutellin-kolac-7

Nutellin kolač – pripomočki:

  • skleda 2x
  • kuhinjska pečica
  • električni mešalnik
  • metlica
  • kuhinjska tehtnica
  • ozek pekač (cca. 12×30 cm)
  • žlica
  • papir za peko

Nutellin kolač – sestavine:

  • 200 g gladke bele moke
  • 4 jajca
  • pol žličke sode
  • 230 g nutelle
  • 30 g sladkorja v prahu
  • žlica limoninega soka
  • 1,5 dl mleka

Maslo ali olje za namastitev robov, žlica nutelle za premaz ali okras.

Nutellin kolač – postopek:

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180°C. V skledo stresemo moko, dodamo ji sodo in premešamo.

nutellin-kolac

Rumenjake ločimo od beljakov, tako da, rumenjake denemo k moki in beljake posebej v drugo skledo. V skledo z moko dodamo še nutello, sladkor v prahu, in mleko.

nutellin-kolac-1

Z metlico ali električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da izginejo vse grudice.

nutellin-kolac-2

Beljake v drugi skledi, z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg, katerega postopoma, po žlicah dodajamo nutellini masi in narahlo mešamo z metlico.

nutellin-kolac-3

Ko smo dodali ves beljak, v maso dodamo še limonin sok in premešamo.

nutellin-kolac-4

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, robove pa premažemo z maslom ali oljem. Maso zlijemo v pekač.

nutellin-kolac-5

Pekač potisnemo v ogreto pečico in kolač pečemo 40-45 minut, pri 180 °C. Odvisno od vaše pečice, po 40-ih minutah preverimo z zobotrebcem, če je nutellin kolač že pečen.

nutellin-kolac-6

Ko je pečen, ga lahko premažemo, ali drugače okrasimo z nutello. Režemo ga na poljubne rezine.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 34 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor