Nutellin kolač
Nutella je ena tistih pregreh, kateri se malo kdo lahko upre. Zato pripravite slasten nutellin kolač, ki vas bo očaral z okusom in puhasto teksturo. Priprava je zelo enostavna in hitra, rezultat je pa odličen! 🙂 Poskusite!
Nutellin kolač – pripomočki:
- skleda 2x
- kuhinjska pečica
- električni mešalnik
- metlica
- kuhinjska tehtnica
- ozek pekač (cca. 12×30 cm)
- žlica
- papir za peko
Nutellin kolač – sestavine:
- 200 g gladke bele moke
- 4 jajca
- pol žličke sode
- 230 g nutelle
- 30 g sladkorja v prahu
- žlica limoninega soka
- 1,5 dl mleka
Maslo ali olje za namastitev robov, žlica nutelle za premaz ali okras.
Nutellin kolač – postopek:
Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180°C. V skledo stresemo moko, dodamo ji sodo in premešamo.
Rumenjake ločimo od beljakov, tako da, rumenjake denemo k moki in beljake posebej v drugo skledo. V skledo z moko dodamo še nutello, sladkor v prahu, in mleko.
Z metlico ali električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da izginejo vse grudice.
Beljake v drugi skledi, z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg, katerega postopoma, po žlicah dodajamo nutellini masi in narahlo mešamo z metlico.
Ko smo dodali ves beljak, v maso dodamo še limonin sok in premešamo.
Dno pekača obložimo s papirjem za peko, robove pa premažemo z maslom ali oljem. Maso zlijemo v pekač.
Pekač potisnemo v ogreto pečico in kolač pečemo 40-45 minut, pri 180 °C. Odvisno od vaše pečice, po 40-ih minutah preverimo z zobotrebcem, če je nutellin kolač že pečen.
Ko je pečen, ga lahko premažemo, ali drugače okrasimo z nutello. Režemo ga na poljubne rezine.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah