Nugat smrečica
Print Friendly, PDF & Email

Nugat smrečica je sladica za “mimogrede”. Zelo prijetna na oko in hitro pripravljena. Listnato testo in čokoladno lešnikov namaz pričarata zelo všečno sladko jelko. Zakaj mimogrede? Ker jo lahko postavite na pladenj in položite na mizo. In ko greš mimo…..samo odlomiš.

Pripomočki za pripravo nugat smrečice

  • kolesce za razrez
  • čopič za premaz

Sestavine za pripravo nugat smrečice

  • 2 paketa listnatega testa (razvaljano na papirju za peko)
  • 100 g čokoladno lešnikovega namaza po želji
  • 1 jajce

Postopek priprave nugat smrečice

Nabavimo 2 paketa listnatega testa. Kupimo takega, ki je že razvaljano na papirju za peko, v obliki pravokotnika. En kos testa namažemo s poljubnim čokoladno lešnikovim namazom. Nenamazan kos testa položimo na namazanega in izrežemo smrečico tako, kot je prikazano na tretji fotografiji.

Nato s kolescem za razrez narežemo še veje. Ko so narezane, spodnje veje zasukamo dvakrat, kjer so vejice krajše pa enkrat. Vsako vejico po zasuku rahlo pritisnemo ob peki papir, da se nam ne bi med peko preveč dvignile. Ker nam ostane še nekaj testa, izrežemo zvezdice in nugat smrečico okrasimo. Premažemo jo s stepenim jajcem.  Postavimo v ogreto pečico. Temperaturo nastavimo na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 15 minut, do lepe zlatorjave barve.

Saj veste, da je najbolj primerna v božičnem času. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast je tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor