Nori malinovi muffini brez glutena
Na prvi pogled izgledajo malo strašno, vendar po prvem grižljaju ugotoviš, da so zelo slastni. Ti nori malinovi muffini brez glutena so tudi brez jajc, brez sladkorja in mlečnih izdelkov, zato bi jim lahko rekla, da so veganski. Mešanica sestavin in maline pa jim na koncu dajo tako posebno zelenkasto modro barvo, da sem bila tudi sama malo presenečena nad njimi, ko sem jih vzela iz pečice.
Nori malinovi muffini brez glutena – pripomočki:
- dve skledi
- pekač za muffine
- papirčki za muffine
- pečica
Nori malinovi muffini brez glutena – sestavine:
- 160 g moke brez glutena Schar mix C
- 40 g mandljeve moke
- 50 g kokosove moke
- 2 žlički sode bikarbone
- cimet
- 2 žlički stevie sugarsweet 1:10
- “jajce” iz chia semen ( 1 žlica chia semen + 3 žlice vode)
- 140 g zmiksanega jabolka
- 100 ml vode
- 130 g malin
Nori malinovi muffini brez glutena – postopek:
Najprej prižgemo pečico na 180°C in naredimo “jajce” iz chia semen. Zmešamo 1 žlico chia semen in 3 žlice vode ter pustimo vsaj 5 minut.
V eni, po možnosti malo večji skledi, najprej zmešamo skupaj vse suhe sestavine.
V drugi skledi pa zmešamo mokre sestavine vključno z chia “jajcem”.
Potem pa mokre sestavine dodamo suhim in zmešamo skupaj, da dobimo čvrsto maso. Na koncu pa vmešamo še maline.
Pekač obložimo s papirčki za muffine in jih napolnimo približno z 1,5 žličke mase oz. toliko da dobimo 12 muffinov.
Pekač položimo v pečico in pečemo približno 20 minut.
Pečene vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Postrežemo lahko še mlačne ali hladne za klepet ob kavi ali pa kot prigrizek med obroki.
Prijetno zdravo sladkanje vam želim in ne ustrašite se barve.