Nebeške rezine
Print Friendly, PDF & Email

Nebeške rezine so odlična različica kupljene sladice Kinder Paradiso. Sama velikokrat želim narediti sladico doma, vendar si želim, da bi bila vsaj podobna tisti kupljeni. Nebeške rezine vas bodo presenetile in navdušile goste, zato le pogumno s pripravo!

Nebeške rezine

Pripomočki za pripravo nebeških rezin:

  • pekač (30 x 25 cm)
  • mešalnik
  • posoda za mešanje
  • nož
  • kuhalnica
  • delovna površina
  • metlica za mešanje

Sestavine za pripravo nebeških rezin:

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • ščepec soli
  • 120 g bele moke
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 30 g gustina
  • 2 žlički naribane limonine lupinice
  • 40 g masla
  • 5 g pecilnega praška
  • vanilijeva aroma
  • sladkor v prahu za posip

Za kremo:

  • 500 ml mleka
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 3 žlice meda
  • vanilijeva aroma
  • 50 g gustina
  • 100 g sladkorja

Postopek priprave nebeških rezin:

Priprava biskvita

V večji posodi presejemo moko, gustin, sol in pecilni prašek.

Nebeske rezine

Posebej bomo umešali rumenjake in beljake. Le te seveda stepemo v trd sneg.

Nebeske rezine

Maslo bomo stopili in pustili, da se ohladi. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem, limonino lupinico in vanilijevo aromo. Vse skupaj mora nastati penasta zmes.

V rumenjake bomo dodali moko, žlico po žlico in neprestano mešali sestavine.

Nebeske rezine

Rumenjakom in moki sedaj počasi dodamo stepene beljake. Pri tem uporabimo leseno kuhalnico in zmes mešamo vedno v isto smer. Počasi nato dodamo maslo, ki smo ga predhodno stopili in pustili, da se ohladi.

Nebeske rezine

S papirjem za peko obložimo pekač in vanj zlijemo maso, ki smo jo pripravili. Biskvit pečemo na 180°C 30 minut.

Nebeske rezine

Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

Nebeske rezine

Priprava kreme

V tem trenutku se bomo lotili kreme, s katero bomo napolnili nebeške rezine. V posodo damo gustin in sladkor v prahu. V drugi posodi segrejemo na visoko temperaturo mleko in vanilijevo aromo.

nebeske-rezine

Ko je mleko zavrelo vanj dodamo suhe sestavine in neprestano z metlico mešamo. Pri tem pazimo, da nam ne bi nastale grudice.

nebeske-rezine

Naša krema je pripravljena, ko se lepo zgosti in nastane neke vrste puding. Pustimo, da se krema ohladi.

nebeske-rezine

Medtem stepemo smetano in med.

nebeske-rezine

Ko se je krema, ki smo jo pripravili popolnoma ohladila, vanjo dodamo stepeno smetano in vse skupaj dobro premešamo.

nebeske-rezine

Sedaj bomo postavili biskvit, ki smo ga predhodno pripravili na delovno površino ter ga razpolovili. Na eno polovico namažemo kremo.

nebeske-rezine

Z drugo polovico pokrijemo in nastala je naša nebeška rezina. Le-te postavimo lahko za nekaj časa v hladilnik, da se krema še malce utrdi. Nato prerežemo na kvadrate in postrežemo.

nebeske-rezine

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.3]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor