Nebeške rezine
Nebeške rezine so odlična različica kupljene sladice Kinder Paradiso. Sama velikokrat želim narediti sladico doma, vendar si želim, da bi bila vsaj podobna tisti kupljeni. Nebeške rezine vas bodo presenetile in navdušile goste, zato le pogumno s pripravo!
Pripomočki za pripravo nebeških rezin:
- pekač (30 x 25 cm)
- mešalnik
- posoda za mešanje
- nož
- kuhalnica
- delovna površina
- metlica za mešanje
Sestavine za pripravo nebeških rezin:
Za biskvit:
- 4 jajca
- ščepec soli
- 120 g bele moke
- 120 g sladkorja v prahu
- 30 g gustina
- 2 žlički naribane limonine lupinice
- 40 g masla
- 5 g pecilnega praška
- vanilijeva aroma
- sladkor v prahu za posip
Za kremo:
- 500 ml mleka
- 200 ml smetane za stepanje
- 3 žlice meda
- vanilijeva aroma
- 50 g gustina
- 100 g sladkorja
Postopek priprave nebeških rezin:
Priprava biskvita
V večji posodi presejemo moko, gustin, sol in pecilni prašek.
Posebej bomo umešali rumenjake in beljake. Le te seveda stepemo v trd sneg.
Maslo bomo stopili in pustili, da se ohladi. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem, limonino lupinico in vanilijevo aromo. Vse skupaj mora nastati penasta zmes.
V rumenjake bomo dodali moko, žlico po žlico in neprestano mešali sestavine.
Rumenjakom in moki sedaj počasi dodamo stepene beljake. Pri tem uporabimo leseno kuhalnico in zmes mešamo vedno v isto smer. Počasi nato dodamo maslo, ki smo ga predhodno stopili in pustili, da se ohladi.
S papirjem za peko obložimo pekač in vanj zlijemo maso, ki smo jo pripravili. Biskvit pečemo na 180°C 30 minut.
Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Priprava kreme
V tem trenutku se bomo lotili kreme, s katero bomo napolnili nebeške rezine. V posodo damo gustin in sladkor v prahu. V drugi posodi segrejemo na visoko temperaturo mleko in vanilijevo aromo.
Ko je mleko zavrelo vanj dodamo suhe sestavine in neprestano z metlico mešamo. Pri tem pazimo, da nam ne bi nastale grudice.
Naša krema je pripravljena, ko se lepo zgosti in nastane neke vrste puding. Pustimo, da se krema ohladi.
Medtem stepemo smetano in med.
Ko se je krema, ki smo jo pripravili popolnoma ohladila, vanjo dodamo stepeno smetano in vse skupaj dobro premešamo.
Sedaj bomo postavili biskvit, ki smo ga predhodno pripravili na delovno površino ter ga razpolovili. Na eno polovico namažemo kremo.
Z drugo polovico pokrijemo in nastala je naša nebeška rezina. Le-te postavimo lahko za nekaj časa v hladilnik, da se krema še malce utrdi. Nato prerežemo na kvadrate in postrežemo.
Naj vam tekne!