Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih
Print Friendly, PDF & Email

Za tiramisu lahko najdemo tisoč in en recept. Tudi sama sem poskusila narediti tiramisu po različnih receptih in ga tudi poskusiti pri prijateljih, toda odkar sem naredila tega, smo vsi navdušeni in več ne brskam naprej, saj je ta res najboljši tiramisu! Zares se topi v ustih, saj je kremast, sočen in preprosto božanski. Včasih res ne obstajajo besede, s katerimi bi lahko nekaj dovolj dobro opisal. In to je ravno v tem primeru, saj ta tiramisu očara vsakega. Verjemite mi, da bo tudi vas. 🙂

Pripomočki za tiramisu:

  • dve večji posodi
  • električni mešalnik
  • kuhalnica
  • ožji in podolgovat pekač (npr. 36 cm x 20 cm)
  • džezva
  • manjša posoda za kavo
  • majhno sito

Sestavine za tiramisu:

  • 3 rumenjaki
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 2 dl smetane za  stepanje
  • (po želji lahko tudi vrečka kremfixa)
  • 15 g vanilijevega sladkorja
  • 500 sira maskarpone
  • 1 jušna žlica limoninega soka
  • 200 ml črne kave
  • 2 jušni žlici ruma
  • 200 g piškotov za tiramisu
  • okrog 50 g kakava v prahu

Postopek za pripravo tiramisuja:

V eni posodi najprej stepemo smetano. Če imate težave in se smetana nikakor ne želi stepsti, lahko dodate vrečko kremfixa (seveda pa je bolj zdravo brez).

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

V drugi posodi združite rumenjake in jajce.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Dodate še sladkor v prahu in vanilijev sladkor ter z električnim mešalnikom mešate.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Mešate toliko časa, dokler ne dobite gladke zmesi.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Nato vanjo vmešate še smetano za stepanje.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

V končno zmes iz rumenjakov, sladkorja in stepene smetane dodajte sir maskarpone. Dodajte še limonin sok.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Vse skupaj spet mešajte z električnim mešalnikom, da bo nastala gladka zmes.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Nato skuhajte kavo in jo malo ohladite. Dodajte ji rum ter premešajte.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Vzemite piškote za tiramisu in vsakega posebej na hitro namočite v kavo z ene in druge strani.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Vsak namočen keks za tiramisu zlagajte v pekač, kot je videti spodaj na sliki. Za pekač je dobro, da je daljši in ožji, saj bo tako tiramisu višji.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Ko boste prvo vrsto zložili, nanjo stresite polovico kreme.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Kremo enakomerno razmažite z lopatico.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Zdaj zložite še drugo vrsto keksov. Ne pozabite jih spet namakati v kavo. Tokrat jih zlagajte v obratni smeri oziroma tako, da bodo prišli tam, kjer so bile v prvi vrsti luknje.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Prek razmažite še preostanek kreme. Posujte ga s kakavom v prahu.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Nikar ne varčujte s kakavom, saj je kombinacija kreme in kakava prava sladka fantazija.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Tiramisu spravite v hladilnik in ga pustite počivati vsaj nekaj ur, da se bo čim bolj strdil. Vem, da bo težko čakati, ko pa tako mamljivo diši in komaj čakate, da ga ugriznete, a potrpežljivost se bo obrestovala.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Ko se je tiramisu ohladil, ga razrežite na kocke.

Najboljši tiramisu, ki se topi v ustih

Postrezite ga in uživajte v odlični kremi in res najboljšem tiramisuju doslej.

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.1]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor