Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej
Print Friendly, PDF & Email

Te kokosove kocke so zares najboljše doslej, kar so potrdili tudi prijatelji, sosedje in sorodniki, ki so jih poskusili. V notranjosti so mehke kot oblaček, saj je biskvit rahel, puhast, čokoladna krema, v katero so potopljeni, pa božanska. Ko sem jih zadnjič naredila, so izginile v manj kot eni uri. Recept je navdušil tako mene kot ostale, katerim sem ga dala. Če želite jesti najboljše kokosove kocke ali čupavce doslej, jih naredite po tem receptu in videli boste, da tako dobrih kokosovih kock niste še nikoli niti naredili niti jedli! 🙂

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej
Pripomočki za kokosove kocke:

  • 2 posodi
  • električni mešalnik
  • kozica
  • kuhalnica
  • pečica
  • pult oz. delovna površina (lahko tudi silikonska podlaga)
  • pekač (velikosti približno 25 cm x 35 cm)
  • peka papir
  • globoka krožnika
  • vilica
  • nož
  • aluminijska folija

Sestavine za kokosove kocke

Za testo:

  • 3 jajca
  • 13 jušnih žlic (ali 180 ml) olja
  • 210 g sladkorja
  • 16 jušnih žlic (ali 300 g) gladke pšenične moke
  • 100 ml mleka
  • 1 pecilni prašek

Za čokoladno kremo:

  • 200 g masla
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 1 večjo žlico ruma
  • 200 ml mleka
  • 100 g sladkorja
  • 50 g bio kakava v prahu

In še:

  • 300 g kokosove moke

Iz naštetih sestavin boste dobili okoli 35 kokosovih kock.

Postopek priprave kokosovih kock:

Najprej pripravimo biskvit. Sprva ločimo rumenjake in beljake. V eni posodi z električnim mešalnikom mešamo beljake.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Dodamo še sladkor in mešamo naprej. Dobiti moramo čvrst sneg, ki ne bo lezel iz posode.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Nato dodamo olje in mešamo.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Potem dodamo 6 jušnih žlic moke in pecilni prašek ter mešamo.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Postopoma dodajamo še rumenjake – enega po enega.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Na koncu dodamo še mleko.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

In samo še preostalo moko. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Pekač obložimo s peka papirjem in nanj zlijemo maso za biskvit. Medtem pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Pekač položimo v segreto pečico in biskvit pečemo na 180 stopinjah Celzija od 20 do 30 minut. Biskvit je pečen, ko dobi rjavo-zlato barvo, robovi biskvita pa se zlahka odlepijo od robov pekača. Biskvit malo ohladimo, nato ga obrnemo in prestavimo na delovno površino (jaz uporabljam silikonsko podlago).

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Medtem, ko se biskvit hladi, pripravimo čokoladno kremo. Najprej stopimo maslo in čokolado.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Ko sta se maslo in čokolada stopila, dodamo sladkor, mleko in na koncu še rum. Ves čas mešamo.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Potem dodamo še kakav v prahu in premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic, kakršne so še videti na spodnji sliki.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Biskvit se nam je že ohladil in lahko ga narežemo na kocke.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Čokoladno kremo prestavimo v krožnik. Vsako kocko s pomočjo vilice spustimo v čokoladno kremo in jo potopimo z vseh strani.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Kock ne puščamo “plavati” v čokoladni kremi, ker se bodo preveč napile in posledično razpadale. Tako da jih samo potopimo z vseh strani in nato spet z vilico dvignemo in pustimo, da se čokolada na hitro odcedi.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Vsako kocko nato prestavimo na folijo, kjer jih pustimo, da se še bolj odcedijo.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

V globok krožnik damo kokosovo moko in v njej na hitro obrnemo vsako kocko z vseh strani. Začnemo s tistimi čokoladnimi kockami, ki smo jih prve potopili v čokoladno kremo.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Končne kokosove kocke zlagamo na pladenj.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Super je, ker sploh ne rabimo čakati, da se ohladijo oz. strdijo v hladilniku kot mnoge druge sladice, temveč jih lahko kar takoj jemo. Postrežemo jih na desertne krožnike. Že v prerezu lahko vidite, kako mehak je biskvit in kako sočne so te kokosove kocke.

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Želim vam prijetno sladkanje! Upam, da se bo vam uspelo upreti, da ne boste pojedli celega pladnja v eni uri ali še prej! 🙂

Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Ocena:
Skupaj: 135 Povprečno: 4.2]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Ena misel o “Najboljše kokosove kocke ali čupavci doslej

Dodaj odgovor