Najboljše čokoladne kocke s sirom mascarpone
Print Friendly, PDF & Email

Če nimate preveč časa, ker ste dolgo v službi ali pa dobite povsem nenapovedane obiske, vam toplo priporočam čokoladne kocke s sirom mascarpone. Tako pripravljen kolač je hiter, sočen in navdušil bo vse “čokoholike”, saj je poln čokolade in mehke kreme. Zaradi svoje sočnosti, polnega okusa in hitre priprave so to najboljše čokoladne kocke s sirom mascarpone.

Najboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone

Pripomočki za čokoladne kocke s sirom mascarpone:

  • manjša kozica
  • kuhalnica
  • večja posoda
  • manjši pekač (25 cm x 19 cm)
  • električni mešalnik
  • po potrebi peka papir

Sestavine za čokoladne kocke s sirom mascarpone:

Za biskvitno podlago:

  • 200 g maslaNajboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone
  • 100 g temne čokolade
  • 3 jajc
  • 250 g sira mascarpone
  • 180 g sladkorja
  • 70 g kakava
  • 70 g gladke moke
  • 1/2 kavne žličke soli
  • za okrasitev lahko lističi mete ali jagoda

Za preliv:

  • 50 g masla
  • 200 g sladke smetane
  • 100 g temne čokolade

Postopek za pripravo čokoladnih kock s sirom mascarpone:

Najprej v kozici stopite maslo in čokolado ter pustite, da se nekoliko ohladita.

Najboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone

Nato z električnim mešalnikom mešamo jajca, zmesi dodamo sir mascarpone in nato še ohlajeno maslo s čokolado.

Najboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone

Nato v isto posodo dodamo še sladkor, kakav in na koncu še moko ter sol.

Najboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone

Dobro premešamo, lahko tudi s pomočjo električnega mešalnika.

Najboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone

Zdaj zmes enakomerno razporedimo po pekaču, na katerega smo predhodno postavili peka papir in/ali ga dobro namastili z maslom. Pečemo v pečici na temperaturi 180 stopinjah Celzija, in sicer 30 do 35 minut.

Najboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone

Medtem, ko se biskvitna podlaga peče, stopimo temno čokolado za preliv skupaj s sladko smetano in maslom.

Najboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone

Ko mine 30 do 35 minut in je podlaga pečena. po še vroči biskvitni podlagi prelijemo čokoladni preliv.

Najboljše čokoadne kocke s sirom mascarpone

Čokoladne kocke s sirom mascarpone lahko pospravimo v hladilnik za nekaj ur, da se ohladijo. Pred serviranjem je priporočljivo, da jih pustite 10-15 minut na sobni temperaturi, da nekoliko omehčajo. Okrasite jih lahko tudi z jagodo ali lističem mete, ki se odlično ujame s čokolado. Najboljše čokoladne kocke s sirom mascarpone vas že kličejo, zato zavihajte rokave, jih pripravite in si obliznite prste skupaj s svojimi najbližjimi.

Ocena:
Skupaj: 54 Povprečno: 4.4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor