Muffin tortice
Print Friendly, PDF & Email

Muffin tortice so sočen in okusen sladek prigrizek, ki paše od vseh letnih časih in ob vsaki priložnosti. Slastna in gladka krema, spodaj pa sočen in puhast biskvit. Mešanica med muffinom in slastno tortico. Poskusite, priprava ni težavna!

muffin-tortice-12

Muffin tortice  – pripomočki:

  • skleda 2x
  • manjša skledica
  • žlica
  • kuhinjska pečica
  • kuhinjska tehtnica
  • električni mešalnik
  • papirčki za peko muffinov
  • modelčki za muffine
  • metlica
  • žlička
  • zobotrebec
  • kuhinjska vrečka 2x

Muffin tortice – sestavine:

Biskvitni del:

  • 250 g gladke bele moke
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 3/4 dl olja
  • 100 g sladkorja
  • vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • 250 g jogurta

Krema:

  • 300 g smetane za stepanje
  • 200 g mascarpone sira
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 žlici sladkorja

Za čokoladno kremo potrebujemo še, 2 žlički nutelle ali drugega čokoladnega namaza.

 

Muffin tortice – postopek:

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 170 °C. V skledo zlijemo olje, dodamo mu sladkor, jajca, vanilin sladkor in jogurt. Z električnim mešalnikom dobro premešamo.

muffin-tortice

Nato v zmes dodamo še moko s pecilnim praškom, ter zopet dobro premešamo.

muffin-tortice-1

Papirčke za muffine položimo v modelčke, ter v vsak papirček zlijemo toliko mase, da je papirček do polovice poln, če ga bomo napolnili več, bodo biskvitni deli previsoki.

muffin-tortice-2

muffin-tortice-3

Modelčke potisnemo v pečico in jih pečemo 20 minut, pri 170 °C. Ko se biskvitni deli spečejo, jih pustimo, da se hladijo.

muffin-tortice-4

Med tem pripravimo kremo, tako da, v skledo zlijemo smetano za stepanje, dodamo ji vanilin sladkor, sladkor in mascarpone sir. Z metlico toliko premešamo, da se krema malenkost zgosti in se sladkor raztopi. Krema ne sme postati trda, naj bo malenkost tekoča.

muffin-tortice-5

Iz sklede s kremo, v manjšo skledico, odvzamemo dobro žlico kreme, ki ji dodamo 2 žlički nutelle.

muffin-tortice-6

Z žlićko dobro premešamo.

muffin-tortice-7

Ko so se biskvitni deli nekoliko ohladili, čez vsakega prilijemo toliko kreme, da se biskvitni del dobro prekrije. Kremo nadevamo z žlico, ali če vam je lažje, jo napolnimo v kuhinjsko vrečko, kateri odrežemo konico in jo nabrizgamo čez biskvitni del.

muffin-tortice-8

Nato v drugo kuhinjsko vrečko napolnimo čokoladno kremo in čez belo kremo narišemo pikice, črtice ali vzorčke.

muffin-tortice-9

muffin-tortice-10

Vzamemo zobotrebec in po vrhu kreme naredimo marmorni vzorček, tako da, belo in čokoladno kremo malenkost pomešamo.

muffin-tortice-11

In naše muffin tortice so tako pripravljene. Predenj jih postrežemo, jih pustimo počivati v hladilniku cca. 2 uri.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor