Mini korenčkovi žepki
Print Friendly, PDF & Email

Čeprav se mini korenčkovi žepki ne slišijo preveč slastno, mi verjemite, da so več kot odlično pecivo. Sladkor nadomesti marelična ali katera druga marmelada in s tem se žepki stopijo v ustih.

Mini-korenckovi-zepki-5

Mini korenčkovi žepki – pripomočki:

  • dve plastični posodi
  • ribežen
  • okrogel modelček
  • vilica, nož in žlička
  • valjar
  • peki papir in pekač
  • pečica

Mini korenčkovi žepki – sestavine:

  • 400 g margarine
  • 500 g moke TIP 400 + za posip
  • 2 večje naribana korenčka oz. 250 g
  • 1 pecilni
  • 2 vanilina sladkorja
  • 3 – 4 žlice marmelade
  • 2 – 3 žlice sladkorja v prahu za valjanje

Mini korenčkovi žepki – postopek:

Suhe sestavine zmešamo skupaj in dodamo nariban korenček.

Mini-korenckovi-zepki-1

Margarino narežemo na koščke in dodamo k suhi masi. Gnetemo med rokami dokler ne dobimo kompaktno maso. Za lažje gnetenje lahko maso damo na kuhinjski pult. Delovno površino dobro pomokamo in razvaljamo testo (vzemite polovico testa za lažje valjanje). Z modelčkom zarežemo v testo, na sredino damo marmelado, žepek prepognemo in z vilico zatisnemo robove.

Mini-korenckovi-zepki-2

Žepke previdno položite na peki papir en ob drugega in pecite na 180°C, 15 – 20 minut.

Mini-korenckovi-zepki-3

Tople povaljajte v sladkorju v prahu.

Mini-korenckovi-zepki-4

Žepki so mehki in krhki in se kar topijo v ustih. V dobro zaprti posodi zdržijo tudi teden ali dva.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor