Mascarpone rezine s sadjem
Imate radi sadna peciva? In to še brez peke, da nam v vročih dneh ni potrebno vklapljati pečice? Potem bodo mascarpone rezine s sadjem prava izbira za vas. Tokrat smo za sadje vzeli robide in banane. Prečudovita barva za oči in omamen okus za brbončice!
Pripomočki za mascarpone rezine s sadjem:
- nož
- žlica
- kuhalnica
- deska za rezanje
- palični mešalnik
- valjar
- posoda
- vrečka za shranjevanje živil
- tortni model
Sestavine mascarpone rezine s sadjem:
Za tortni model v velikosti 24 x 24 cm:
- 350 g maslenih piškotov
- 150 g masla
- 2 banani
- 300 g robid
- 400 g mascarpone
- 150 ml sladke smetane za stepanje
- 180 g sladkorja
- 3 vrečke Želatina fix
Postopek za mascarpone rezine s sadjem:
Pripravimo si vse sestavine. Maslene kekse naložimo v vrečko za shranjevanje živil, vrečko zapremo in z valjarjem zdrobimo kekse. Tako bomo dobili ne popolnoma zmlete kekse, ki bodo dali odlično strukturo piškotnemu dnu.
Maslo stopimo in ga v posebni posodi zmešamo z zdrobljenimi keksi. Dobljeno maso z žlico razporedimo po dnu pekača, ki smo ga predhodno na tanko premazali s par kapljicami olja.
Nato iz banan in robid s paličnim mešalnikom naredimo kašo. Dodamo sladkor ter Želatino fix in vse še za minuto s paličnim mešalnikom dobro premešamo. To sadno kašo prilijemo k mascarpone kremi.
V posebni posodi stepemo sladko smetano. Katero kar z žlico vmešamo v kremo iz mascarponeja in sadnega smutija.
Kremo nadevamo na piškotno dno in vse skupaj postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure. Najbolje pa je za pol dneva, saj se šele takrat okusi res povežejo med seboj, piškotno dno rahlo navlaži in rezine popolnoma strdijo.
Mascarpone rezine s sadjem razrežemo na poljubno velike kocke – te na sliki so narezane na velikost 7 x 7 centimetrov.
Dober tek! 😊