Mascarpone rezine s sadjem
Print Friendly, PDF & Email

Imate radi sadna peciva? In to še brez peke, da nam v vročih dneh ni potrebno vklapljati pečice? Potem bodo mascarpone rezine s sadjem prava izbira za vas. Tokrat smo za sadje vzeli robide in banane. Prečudovita barva za oči in omamen okus za brbončice!

Pripomočki za mascarpone rezine s sadjem:

  • nož
  • žlica
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • palični mešalnik
  • valjar
  • posoda
  • vrečka za shranjevanje živil
  • tortni model

Sestavine mascarpone rezine s sadjem:

Za tortni model v velikosti 24 x 24 cm:

  • 350 g maslenih piškotov
  • 150 g masla
  • 2 banani
  • 300 g robid
  • 400 g mascarpone
  • 150 ml sladke smetane za stepanje
  • 180 g sladkorja
  • 3 vrečke Želatina fix

Postopek za mascarpone rezine s sadjem:

Pripravimo si vse sestavine. Maslene kekse naložimo v vrečko za shranjevanje živil, vrečko zapremo in z valjarjem zdrobimo kekse. Tako bomo dobili ne popolnoma zmlete kekse, ki bodo dali odlično strukturo piškotnemu dnu.

Maslo stopimo in ga v posebni posodi zmešamo z zdrobljenimi keksi. Dobljeno maso z žlico razporedimo po dnu pekača, ki smo ga predhodno na tanko premazali s par kapljicami olja.

Nato iz banan in robid s paličnim mešalnikom naredimo kašo. Dodamo sladkor ter Želatino fix in vse še za minuto s paličnim mešalnikom dobro premešamo. To sadno kašo prilijemo k mascarpone kremi.

V posebni posodi stepemo sladko smetano. Katero kar z žlico vmešamo v kremo iz mascarponeja in sadnega smutija.

Kremo nadevamo na piškotno dno in vse skupaj postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure. Najbolje pa je za pol dneva, saj se šele takrat okusi res povežejo med seboj, piškotno dno rahlo navlaži in rezine popolnoma strdijo.

Mascarpone rezine s sadjem razrežemo na poljubno velike kocke – te na sliki so narezane na velikost 7 x 7 centimetrov.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor