Mandljevo – bananino pecivo brez sladkorja in mlečnin
Print Friendly, PDF & Email

Pecivo, ki je brez dodanega sladkorja in živalskih mlečnin. Sladkamo ga z bananami. Je sočno ter božanskega okusa po mandljih, bananah in jabolkih.

Pripomočki za mandljevo – bananino pecivo brez sladkorja in mlečnin:

  • pečica
  • papir za peko
  • ribežen

Sestavine za mandljevo – bananino pecivo brez sladkorja in mlečnin:

Za pekač 26 cm premera:

  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 110 g mletih mandljev
  • 2 jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 4 banane
  • 4 večja jabolka
  • 2,5 dl riževega ali ovsenega mleka
  • 0,5 dl olja

Postopek za mandljevo – bananino pecivo brez sladkorja in mlečnin:

Vse sestavine si pripravimo na sobno temperaturo. Natehtamo mlete mandlje in pšenični zdrob. Banane naj bodo dobro zrele, saj z zrelostjo banana pridobiva na sladkobi. Tako bo pecivo bolj sladkastega okusa.

Mletim mandljem in pšeničnemu zdrobu dodamo jajci in pecilni prašek ter dobro pomešamo. Olupimo banane ter operemo jabolka.

Premešani masi dodamo še riževo ali ovseno mleko (jaz sem imela riževo mleko z mandlji), banane z vilico zmečkamo čim bolj na drobno, jabolka naribamo. Če imamo domača bio jabolka, lupljenje ni potrebno. Drugače jih raje pred ribanjem olupimo.

Sedaj vse stresemo skupaj in dobro premešamo. Nastane dokaj gosta masa.

Pekač velikosti 26 cm obložimo s papirjem za peko. To maso sedaj predevamo v pekač in v naprej ogreti ventilacijski pečici mandljevo – bananino pecivo brez sladkorja in mlečnin na 180 °C pečemo 40 minut.

Pecivo vzamemo iz pečice, dobro ohladimo ter postrežemo. Če nam je ostalo kaj mletih mandljev, jih lahko posujemo po pecivu, da bo še privlačnejše za oko.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor