Malinova torta
Najlepše darilo za rojstni dan je domača malinova torta. Okusna, sladka, sadna … Je obvezna priloga za odlično praznovanje rojstnega dne, pa tudi povsem enostavna za izdelavo. Preizkusite, zagotovo ne bo vaša zadnja torta. 🙂
Malinova torta-pripomočki:
- pekač za torto premera 26 cm
- kuhinjska tehtnica
- 3 večje sklede
- električni mešalec
- žlica
- nož
- lonec
- žlica
- metlica za stepanje
- pečica
Malinova torta – sestavine:
Za biskvit:
- 250 g moke
- 250 g sladkorja
- 5 jajc
- 1 pecilni
- 1 dl vode
- 1dl olja
Sestavine za malinovo kremo
Prva plast:
- 300 g zamrzjenih malin
- 100g sladkorja
- 250 g sladke smetane
- 2 lista želatine
Druga plast:
- 300 g odtaljenih malin
- 250 g maskarponeja
- 2.5 dl stepene smetane
- 2 lista želatine
Tretja plast:
- 250 g maskarponeja
- 100 g sladkorja
- 250 g sladke smetane
- 1 želatina fix v prahu
Malinova torta – postopek:
Priprava biskvita
Rumenjake in sladkor stepemo. Dodamo olje, vodo, moko s pecilnim praškom in beljake, ki smo jih pred tem stepli v sneg. Maso vlijemo v tortni model.
Pečemo v navadni, predhodno segreti pečici, na 180 stopinj Celzija, 30-40 minut. Pečenost biskvita preverimo z zobotrebcem.
Biskvit razrežemo na tri dele.
Priprava malinovih krem in sestava malinove torte
Prvo kremo pripravimo tako, da najprej maline segrejemo na vročem ognju in jim dodamo sladkor. Neprestano mešamo s kuhalnico. Ko vse skupaj zavre ogenj ugasnemo. Medtem pripravimo želatino po navodilu na vrečki. Damo jo v hladno vodo. Lonec odstavimo, vanj vmešamo stepeno sladko smetano ter želatino, ki jo pred tem ožamemo. Vse skupaj dobro stepemo z metlico.
Na prvo plast biskvita, ki smo ga navlažili z mlekom dodamo kremo, nanjo pa drugo plast biskvita.
Za drugo kremo zmešamo odtaljene maline, sladko smetano, mascarpone ter želatino. Želatino pripravimo po istem postopku kot pri prvi kremi. Se pravi, jo namočimo, pustimo, ožamemo. Vse skupaj dobro zmešamo z metlico.
Na tretji biskvit, navlažen z mleko dodamo še kremo (smetana in mascarpone ), v kateri je prav tako želatina. To plast lepo namažemo, ker je tudi zgornja in hkrati tudi okrasna.
Tako naša malinina tortica je pripravljena za gostijo. Damo jo v hladilnik, najbolje preko noči, zjutraj pa jo še poljubno okrasimo.
Sladko sladkanje :).