Malinova torta
Print Friendly, PDF & Email

Najlepše darilo za rojstni dan je domača malinova torta. Okusna, sladka, sadna … Je obvezna priloga za odlično praznovanje rojstnega dne, pa tudi povsem enostavna za izdelavo. Preizkusite, zagotovo ne bo vaša zadnja torta. 🙂

Malinova torta

Malinova torta-pripomočki:

  • pekač za torto premera 26 cm
  • kuhinjska tehtnica
  • 3 večje sklede
  • električni mešalec
  • žlica
  • nož
  • lonec
  • žlica
  • metlica za stepanje
  • pečica

Malinova torta – sestavine:

Za biskvit:

  • 250 g moke
  • 250 g sladkorja
  • 5 jajc
  • 1 pecilni
  • 1 dl vode
  • 1dl olja

Sestavine za malinovo kremo

Prva plast:

  • 300 g zamrzjenih malin
  • 100g sladkorja
  • 250 g sladke smetane
  • 2 lista želatine

Druga plast:

  • 300 g odtaljenih malin
  • 250 g maskarponeja
  • 2.5 dl stepene smetane
  • 2 lista želatine

Tretja plast:

  • 250 g maskarponeja
  • 100 g sladkorja
  • 250 g sladke smetane
  • 1 želatina fix v prahu

Malinova torta – postopek:

Priprava biskvita

Rumenjake in sladkor stepemo. Dodamo olje, vodo, moko s pecilnim praškom in beljake, ki smo jih pred tem stepli v sneg. Maso vlijemo v tortni model.

Malinova torta

Pečemo v navadni, predhodno segreti pečici, na 180 stopinj Celzija, 30-40 minut. Pečenost biskvita preverimo z zobotrebcem.

Malinova torta

Biskvit razrežemo na tri dele.

Priprava malinovih krem in sestava malinove torte

Prvo kremo pripravimo tako, da najprej maline segrejemo na vročem ognju in jim dodamo sladkor. Neprestano mešamo s kuhalnico. Ko vse skupaj zavre ogenj ugasnemo.  Medtem pripravimo želatino po navodilu na vrečki. Damo jo v hladno vodo. Lonec odstavimo, vanj vmešamo stepeno sladko smetano ter želatino, ki jo pred tem ožamemo. Vse skupaj dobro stepemo z metlico.

Malinova torta

Malinova torta

Malinova torta

Na prvo plast biskvita, ki smo ga navlažili z mlekom dodamo kremo, nanjo pa drugo plast biskvita.

Za drugo kremo zmešamo odtaljene maline, sladko smetano, mascarpone ter želatino. Želatino pripravimo po istem postopku kot pri prvi kremi. Se pravi, jo namočimo, pustimo, ožamemo. Vse skupaj dobro zmešamo z metlico.

Malinova torta

Na tretji biskvit, navlažen z mleko dodamo še kremo (smetana in mascarpone ), v kateri je prav tako želatina. To plast lepo namažemo, ker je tudi zgornja in hkrati tudi okrasna.

Malinova torta

Tako naša malinina tortica je pripravljena za gostijo. Damo jo v hladilnik, najbolje preko noči, zjutraj pa jo še poljubno okrasimo.

Malinova torta

Sladko sladkanje :).

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor