Malinova rolada
Print Friendly, PDF & Email

Malinova rolada je precej hitro pripravljena in osvežilna sladica. Biskvit rolade je mehak, kot si seveda želi vsaka gospodinja. Če so jedli tudi najmlajši in, če ni nič ostalo, potem ne lažem, ko rečem, da je prav res božanska!

Recept za pripravo biskvita lahko uporabite tudi za druge rolade ali sladice ali pa ga brez nadeva zamrznete zvitega v peki papir in uporabite pozneje.

Pripomočki za malinovo rolado:

  • pekač velikosti 30×40 cm
  • pečica
  • multipraktik
  • kuhinjska lopatka
  • peki papir
  • kozica
  • cedilo

Sestavine za malinovo rolado

Za testo:

  • 6 jajc
  • 120 g sladkorja
  • vaniljev sladkor
  • 120 g moke (tip 400)
  • 40 g jedilnega škroba

Za nadev:

  • 200 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 2 žlici sladkorja(navadnega)
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 kisla smetana (180 g)

Postopek priprave malinove rolade

Najprej pripravimo maso za testo. V multipraktiku 5-7 minut mešamo jajca (rumenjake in beljake), sladkor in vaniljev sladkor. Penasti zmesi z lopatko rahlo vmešamo jedilni škrob in moko, katero presejemo k zmesi s pomočjo cedila.  Bodimo previdni, da moko in škrob vmešamo res narahlo, da nam testo ne upade, ker potem ni več mehko.

Testo vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem (lahko ga namažemo še z oljem), enakomerno razmažemo po pekaču in pečemo 10 minut na 200 stopinjah Celzija (klasična pečica) v predhodno ogreti pečici.

Medtem, ko se biskvit za rolado peče, maline pokuhamo, da oddajo tekočino, dodamo sladkor (navadni), premešamo in precedimo. Sok ujamemo, saj ga bomo potrebovali za navlažitev biskvita. Precejene maline pa damo nazaj v posodo, v kateri bomo kasneje naredili nadev za rolado.

Biskvit se je med tem že spekel, zato ga vzamemo iz pečice in počakamo, da se malo ohladi. S sokom od precejenih malin namočimo pecivo. Sok in pecivo naj bosta mlačna, ne vroča. Nato testo popolnoma ohladimo.

Tudi maline, iz katerih bomo pripravili nadev popolnoma ohladimo. Nato jim dodamo kislo smetano in sladkor v prahu. Vse skupaj dobro premešamo.

Nadev razporedimo po biskvitu in zvijemo rolado s pomočjo peki papirja.

Zavito v peki papir in v vrečko lahko shranimo v hladilniku. Preden jo postrežemo, jo narežemo na poljubno široke rezine in po želji, potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek vam želim!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.4]

moari

Pozdrav! Živim na kmetiji na dolenjskem. Naša glavna skrb so krave molznice. Pridelujem lastno zelenjavo. Uporabljam domače sestavine v kolikor se to da. Pri nas se skoraj nič ne zavrže: kar skuham pojemo, včasih za večerjo ali naslednji dan, ostanke pa dobijo še živali (pes, mucki, zelenjavo pa krave).

Dodaj odgovor