Makovo pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Kakor je opojen sam mak, tako je opojno sočno makovo pecivo. Je enostavno za pripravo, razrežemo ga poljubno – na kocke, na pravokotnike … in zanj resnično ni potrebno imeti izkušenj v peki. Vedno uspe.

Makovo pecivo

 

Makovo pecivo – pripomočki

  • skleda za mešanje
  • mešalnik
  • tehtnica
  • papir za peko
  • pekač (30 cm x 40 cm)
  • kozica
  • žlica za mešanje
  • pečica
  • nož

Makovo pecivo – sestavine

Sestavine za biskvit

  • 2 jajca
  • 1 vanilijev sladkor
  • makovo-pecivo-3240 g sladkorja
  •  2 veliki žlici limoninega soka
  • 2 veliki žlici ruma
  • 160 g moke
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška
  • 110 g mletega maka
  • 1,3 dl olja
  • 2 dl mleka

Sestavine za premaz

  • 1 dl vode
  • 1 velika žlica sladkorja
  • 0,5 dl ruma
  • marmelada (po okusu)

Sestavine za preliv:

  • 8 dag jedilne čokolade
  • 4 dag margarine
  • 1 mala žlička olja

Makovo pecivo – postopek

Penasto zmešamo jajca, vanilijev sladkor, sladkor in dodamo limonin sok in rum. V maso dodamo olje, mleko, moko s pecilnim praškom in mak.

Makovo pecivo

Maso, ki ni tako zelo gosta, vlijemo v pekač obložen s papirjem za peko.

Makovo pecivo

V ogreti pečici na 180 stopinj Celzija minut pečemo cca. 25 minut.

Makovo pecivo

Še vroč biskvit prelijemo z vodo v kateri smo raztopili sladkor in ji dodali rum. Ko se biskvit ohladi, ga premažemo z marmelado (jaz sem uporabila marelično)

Makovo pecivo

V kozici stopimo čokolado, margarino in dodamo žličko olja, da dobi preliv lep lesk.

Makovo pecivo

Še mlačen preliv prelijemo preko marmelade, razmažemo in pustimo, da se skoraj čisto ohladi.

Makovo pecivo

Še ne čisto ohlajen preliv (da ne poka) z nožem, katerega pomakamo v vročo vodo, razrežemo na poljubne koščke.

Makovo pecivo

Pecivo postavimo na hladno, da se čisto ohladi. Čez nekaj časa ga z lopatko ali vilicami jemljemo iz pekača in postrežemo. Ljubitelji maka se mu težko odrečejo, ker je rahlo in zelooo dobro!

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.6]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor